Oslo Børs bikket magisk grense

Fredag bikket Oslo Børs over 500-merket. Foto: Kyrre Lien/NTB scanpix
Fredag bikket Oslo Børs over 500-merket. Foto: Kyrre Lien/NTB scanpix

Hovedindeksen på Oslo Børs passerte fredag 500 poeng for første gang siden 18. juni 2008.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første gang hovedindeksen nådde 500 poeng var 1. juni 2007. Ifølge NA24 er tidenes høyeste nivå 526 poeng. Det ble nådd 20. juli samme år.

Oslo Børs har ligget tett opptil den symbolske grensen de siste dagene, men fredag bikket den over 500-merket. Kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs sier de har gått og ventet på at de skulle passere den symbolske grensen.

– Selv om det bare er ett tall, er det jo en milepæl som alltid er hyggelig å passere. Og det er hyggeligere å passere den på vei opp, enn ned, sier han til NTB.

Eikrem sier dette viser at de er på rett vei.

– Det er jo en nødvendighet for næringslivet at vi over tid skaper verdier, og det er det dette betyr. At selskapene har prestert og levert resultater som gjør at de verdsettes høyere nå enn på noen år.

– Indeksen måler utviklingen på børsen, og viser at vi verdimessig nærmer oss det nivået da vi hadde tidenes toppnotering, sier Eikrem.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus