Meny

– Jeg har knapt gått på skolen

Erling Neby tjener nå mer på børs enn på radioer. Foto: Svein Erik Furulund/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erling Neby ble søkkrik på salg av Tivoli-radioer.

Erling Neby ble søkkrik på salget av Tivoli-radioene, men mistet agenturet etter å ha solgt 600.000 røde, gule og blå radioer i Norge.

I stedet har han satset på aksjemarkedet og truffet blink med børsvinneren Kongsberg Automotive, skriver Dagens Næringsliv.

Han liker ikke å bli kalt investor, da han mener det er en som har gått på skolen og holder på med analyse

– Jeg har knapt gått på skolen, og jeg er ingen ekspert. Jeg følger magefølelsen, sier Neby til DN.

Les også: Selger Norges største leilighet på ett plan

Opp og ned

Investeringene på børsen har gått opp og ned, men etter en tøff nedtur i 2011, gikk det voldsomt opp i fjor da aksjeporteføljen ble skrevet opp med 15 millioner kroner.

Ved årsskiftet satt Neby med aksjer i blant annet Telenor, Orkla, Aker, Yara, Kongsberg Automotive Holding og Nordic Semiconductor verdt 97 millioner kroner.

Det er særlig en aksje som har gitt god avkastning i år. Siden nyttår har Kongsberg Automotive-aksjen doblet seg og vel så det.

Les også:

Livsforsikringen var verdt bare 68.000 kroner

Sikker gevinst på aksjer etter 25 år

Sover godt

– Jeg sover ikke dårlig om natten på grunn av aksjene mine. Litt risiko er gøy. Jeg har hatt noen tap, men setter jeg en strek gjennom de seks årene jeg har hatt penger på børs, så har avkastningen vært bedre enn om jeg hadde satt dem i banken, sier han.

Samlet fikk konsernet Erling Nelby as et resultat før skatt på 28,5 millioner kroner ifjor, mot et tap på 16,1 millioner kroner i 2011.

Derimot falt omsetningen med fem prosent i 2012 som følge av at Neby mistet agenturet på Tivoli-radioene. Fra 1. januar startet det amerikanskeide Tivoli audio eget selskap i Norge.

– Jeg følte meg jo litt tatt ved nesen da de bestemte at de ville starte eget selskap, men det har vært en fin periode med Tivoli som nå er over, sier Neby til Dagens Næringsliv.

Les også:

Neby: - Hvorfor dø sunn og frisk?

Disse aksjene kan gjøre deg rik i 2013

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus