Meny

660.000 får skatteoppgjøret onsdag

INN PÅ KONTO: I dag kan mange nordmenn glede seg litt ekstra til å sjekke kontoen. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 430.000 lønnstakere og pensjonister får onsdag skatteoppgjøret. Det samme gjør 230.000 næringsdrivende, og dermed er sommeroppgjøret – det andre i år – rekordstort.

Personlig næringsdrivende er for andre år med i ordningen med tidlig oppgjør, noe som gjøre at hele seks av ti har fått igjen penger eller vite hvor mye de må betale når onsdagens oppgjør er ute, opplyser Skattedirektoratet.

– Denne økningen er resultat av en langvarig satsing på effektiv behandling av selvangivelser for personlig næringsdrivende, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

I onsdagens pulje er det totalt 434.000 skattytere som har penger til gode, og de får tilbakebetalt i gjennomsnitt 18.000 kroner, totalt 7,9 milliarder kroner. De 175.000 som får restskatt, må betale totalt 6 milliarder kroner, i gjennomsnitt 34.000 kroner.

Det første skatteoppgjøret, som omfattet de fleste lønnstakere og pensjonister, kom 26. juni. Frem til 16. oktober er det løpende skatteoppgjør.

– Skatteetaten kan dessverre ikke gi en dato for når hver enkelt selvangivelse er ferdig behandlet og skattyter får oppgjøret sitt, verken på skattekontoret eller på telefon, heter det i en melding fra skattemyndighetene.

De som har penger til gode, får pengene inn på konto eller på utbetalingskort innen to uker etter at skatteoppgjøret er klart. De som får restskatt, får betalingskort i posten.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus