Meny

Sint på Stordalens Home Capital: – Dere er kjeltringer

Hussains selskap, Eiendom og Kontrakt Consulting (EKC), anklager BN Bank for å ha lekket taushetsbelagte opplysninger til Petter Stordalen (bildet) sitt investeringsselskap Home Capital. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er henrettet. Dette er svindel, sa Zulfigar Hussain i retten i dag. – Rene konspirasjonsteorier, svarer Stordalen-selskap.

– Det er helt patetisk å høre på, altså.

Styreleder i Home Capital Henrik August Christensen kikker på eiendomsinvestor Zulfigar Hussain som er på vei ut av rettssalen i 6. etasje på Tinghuset i Oslo. Dommeren har akkurat trykket på pauseknappen for å ta lunsj og Zulfigar Hussain snur og går mot Christensen.

– Dere er kjeltringer, sier han. De to partene diskuterer høylytt før de går til lunsj hvert til sitt.

Det ble høy temperatur første dag i retten mellom Zulfigar Hussains selskap EKC og Stordalens investeringsselskap, Home Capital.

Bakgrunn: Vil stoppe Stordalens hotellkjøp - saksøker BN Bank

Lekket opplysninger

Hussains selskap, Eiendom og Kontrakt Consulting (EKC), anklager BN Bank for å ha lekket taushetsbelagte opplysninger til Petter Stordalens investeringsselskap Home Capital. Stordalen, som eier Nordens største hotellkjede, Nordic Choice Hotels, fikk i mai kjøpe hotelleiendommen Stortingsgaten 14 og 16 til det Hussain mener er 100 millioner under verdien.

De påståtte lekkede opplysningene var detaljene i en avtale mellom banken og EKC om at ingen bud på under 280 millioner kroner kunne godkjennes før 15. mai.

I dag møtte Hussain og EKC Stordalens Home Capital i Oslo Tingrett. Han har begjært en midlertidig forføyning mot Stordalen-selskapet for å stoppe kjøpet mens han løser søksmålet mot BN Bank.

Henrettet

– Jeg er henrettet. Dette er ren svindel, sa Hussain i sin forklaring i tingretten. Flere ganger måtte han hentes inn av både dommeren og sin egen advokat.

Home Capitals advokat, Mathias Tveten hadde tidligere samme dag kalt Hussains påstander for konspirasjonsteorier.

– Han tror jo at hele verden er imot han stakkars, vi får ikke det til stemme med bevisene i saken, sier Home Capitals advokat, Mathias Tveten etter første halvdel dagen i retten.

– Dette er et helt ordinært salg for et misligholdt banklån, og banken krever salg, legger Henrik August Christensen til.

Partene var helt på sluttforhandlingene om en avtale rundt eiendommene i Stortingsgaten i fjor.

– Vi forhandlet med han i fjor og da skulle vi gå inn med 35 millioner kroner i egenkapital i hans selskap, med en basis på verdsettelse av eiendommen på 300 millioner kroner. Og da skulle vi låne 240 millioner i banken. Så skulle eiendommen leies ut til Choice, og de skulle driver den, forteller Christensen.

Les også: Pornostopp hos Stordalen

Ingen avtale

Det ble aldri noen avtale mellom Home Capital og ECK..

– Vi forhandlet alt ferdig og gjorde alt klart, så skulle han komme og signere, også dukket han ikke opp. Så begynte han å forhandle med Olav Thon paralelt, og da ville ikke vi mer, forteller Christensen.

Han forteller at han fikk en telefon fra en av meglerne i ABG Sundal Collier, Eirik Bergh, som jobbet med saken.

– Han sa til oss at etter 15. mai, da er banken i posisjon til å akseptere bud, og han er jo engasjert av Hussain, sa Christensen.

Eirik Bergh ønsket ikke å kommentere saken tidligere i dag.

Les også: Petter Stordalen ler av hotellgondol-planer

En diktet historie

Zulfigar Hussain stiller seg ikke bak Home Capitals tolkning av hva som gikk galt i fjor.

– Kontrakten var klar, de gikk fra avtalen, sier Hussain.

– Home Capital mente du begynte å forhandle med Olav Thon i stedet for dem?

– Nei, tvert imot, jeg sa nei til Thons bud. Dette er diktede historier, svarer Hussain.

Han mener Home Capital forsøker å skvise ham ut.

– Du sier du er blitt henrettet, det er kraftige ord du bruker?

– Nei, de har henrettet mitt selskap. De vil skvise meg ut. De har avlivet et levedyktig selskap og hele spillet er gått bak min rygg. Hvis det skal være en henrettelse, må domstolene delta i begravelsen, sier Hussain.

Les også:

Vil stoppe Stordalens hotellkjøp – saksøker BN Bank

Avviser at «Zachen-tomten» er til salgs

– Kun de største vil overleve

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus