Meny

Tre av ti tar ut pensjon før 67

Flere menn enn kvinner benytter seg av muligheten til å få utbetalt pensjonen før 67. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av ti velger å begynner uttaket av pensjonspengene sine før de fyller 67. Men de fleste velger fortsatt å starte utbetalingene ved 67 år, viser tall fra Storebrand.

Dette til tross for at pensjonsreformen gir mulighet for å ta ut alderspensjon fra 62 år.

– Jeg hadde forventet at enda flere ville ta ut pensjonen før 67, siden penger i dag er mer fristende enn penger i morgen. Mange ser nok at den årlige pensjonen vokser betydelig dersom man venter med uttaket, sier pensjonsøkonom Knut Dyre Haug i Storebrand.

Han legger til at noe av forklaringen også kan være at en del faktisk ikke har mulighet til å ta ut pensjon fra 62 fra folketrygden, siden de har for lav pensjonsopptjening. Dette gjelder særlig kvinner.

Les også: Mange flere eldre ønsker å bli i arbeidslivet

Konklusjonene fremkommer ved å se på de nærmere 30.000 kundene som har startet pensjonsutbetalingene fra Storebrand siden 2011. Funnene stemmer godt overens med tall for tidlig uttak fra folketrygden.

– Av dem som tar ut pensjon før 67 år i Storebrand, er det mest vanlig å ta ut ved første anledning, altså ved 62 år. Resten av tidliguttaket fordeler seg jevnt fra 63 til 66 år. Flere menn enn kvinner benytter seg av muligheten til å få utbetalt pensjonen før 67, sier pensjonsøkonomen.

Les også: Nye pensjonister har like mye å rutte med som da de jobbet

Samtidig er det nesten ingen som venter med å ta ut pensjonen etter 67 år.

Man kan vente med å ta ut alderspensjon helt til man er 75 år. Da blir den årlige pensjonen høyere, men muligheten blir lite benyttet: Kun 1 prosent av Storebrands kunder utsetter uttaket til etter 67 år.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus