Meny

Én av to sier nei til Høyres skattekutt

Høyre-leder Erna Solberg har ennå ikke overbevist flertallet om verdien av skatteregnskapet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens én av to nordmenn mener skattenivået ikke kan senkes med 25 milliarder, vil bare én av tre beholde formuesskatten, ifølge en ny måling.

Statsministerkandidat Erna Solberg (H) har dermed langt fra overveldende støtte for sitt dyre valgløfte om å senke skattene med 25 milliarder kroner, ifølge meningsmålingen InFact har gjennomført for VG.

På spørsmål om løftet er gjennomførbart, svarer 28,6 prosent ja, mens 48 prosent sier nei. Solberg mener flertallet tar feil, og viser til en reell vekst i statsbudsjettet på rundt 35 milliarder kroner årlig.

– Skattene kan senkes. Dette tror jeg skyldes at folk ikke tror det er mulig når de hører et sånt tall, sier hun om resultatet av spørreundersøkelsen.

Prøv ABC Nyheters valgomat

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) mener rivalen villeder befolkningen med sine beregninger. Ifølge ham er summen av skatteinntekter og innfasing av inntekter fra oljefondet vanligvis 26 milliarder, hvorav 11 milliarder går inn i pensjoner til folketrygden.

Samtidig mener 35,1 prosent av deltakerne i målingen at formuesskatten bør beholdes. En større andel, 43,4 prosent, mener den bør fjernes.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus