Ny app skal erstatte bankkort

Snart bruker vi mobilen som bankkort. Foto: NTB scanpix
Snart bruker vi mobilen som bankkort. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et virtuelt bankkort på mobiltelefonen skal være klart til bruk i høst. Ved hjelp av en ny app kan kjøp i butikker og kiosker på inntil 70 kroner betales ved å åpne appen og gjøre en håndbevegelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For kjøp over 70 kroner må kunden i tillegg taste en kode, skriver Dagens Næringsliv.

Telenor og DNB vil i løpet av få måneder tilby det virtuelle betalingskortet, kalt Value, til sine kunder.

– Vi har testet mobilkortet i et pilotprosjekt med 200 kunder, og de fleste mener at dette er fremtiden. Det viktigste for dem er at betalingen er enkel og sikker, sier Viktoria Erngard, forretningsutvikler i Telenor.

– Innen 2020 er det flere som betaler med mobilen enn med vanlig bankkort, tror hun.

Men teknologien har foreløpig en del begrensninger: Mobilkortet er forbeholdt de av 3,2 millioner Telenor-kunder som også er blant 1,8 millioner DNB-kunder med Visa-kort. Den trådløse teknologien, kalt NFC (near field communication), er installert på nye smarttelefoner fra blant andre Samsung, HTC, Nokia og Sony – men ikke på Apples Iphone. Og kun relativt nye betalingsterminaler støtter NFC-teknologi.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er flere faktorer som avgjør utbredelsen av det virtuelle kortet. Først vil vi få med flere banker og mobiloperatører. Så må flere smarttelefoner støtte NFC-teknologien, blant annet gjenstår det å se om nye Apple-telefoner kobler seg på. Til slutt må flere ta i bruk nye betalingsterminaler som støtter teknologien, sier Erngard.