Acta kritiseres for å ha utnyttet pensjonist

(Arkivfoto: NTB scanpix)
(Arkivfoto: NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Investeringsselskapet Acta ga en 75 år gammel kvinne uforsvarlige råd da hun tok opp én million kroner i lån og låste pengene i risikable investeringer med lang sparetid, mener Finansklagenemnda.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen ble i 2007 rådet til å investere i ikke-børsnoterte aksjer, skriver Dagens Næringsliv.

Til sammen investerte hun omtrent én million kroner. Samtidig tok hun og ektemannen opp et lån på én million kroner etter råd fra investeringsselskapet.

– Fulgte dårlige råd

Høy lånerente og høye honorarkrav gjorde det veldig vanskelig for ekteparet å tjene penger på investeringene, konstaterer Finansklagenemnda.

Kvinnen meldte saken til nemnda i fjor sommer. Kvinnen hadde da funnet ut at det ikke var mulig å selge aksjene til de kursene Acta hadde oppgitt i sine rapporter. Kvinnen krevde opprinnelig å få omgjort hele investeringen, men det ønsket ikke investeringsselskapet å gå med på.

– At Finansklagenemnda mente rådene fra Acta var ulovlige, er en stor seier for henne. Ikke bare pengemessig, men også for selvfølelsen. Det er lett å føle at det er ens egen skyld at man fulgte dårlige råd, men uttalelsen fra Finansklagenemnda viser at hun ble villedet, sier kvinnens advokat, Ola Fæhn, til avisen.

Tenker på kundens beste

Acta tar saken til etterretning og vurderer nå hva de skal gjøre videre.

– Det er alltid kundenes beste som har stått i fokus i alle sammenhenger, sier administrerende direktør Robert Bergerud i Acta Kapital-forvaltning i et svar på kritikken.