Denne penthouse-leiligheten kan bli din for 2,4 milliarder

Dette kan bli verdens dyreste toppleilighet når høyhuset står ferdig neste år. Foto: Tour Odeon.
Dette kan bli verdens dyreste toppleilighet når høyhuset står ferdig neste år. Foto: Tour Odeon.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vannsklie ned til et privat trillrundt evighetsbasseng, takterrasse med panoramautsikt og 3300 kvadratmeter boltreplass. Verdens dyreste leilighet på toppen av Le Tour Odeon, Monacos høyeste bygning, står klar neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

MONACO: 24 timer i døgnet er bygningsarbeidere i full sving på byggeplassen tilknyttet Le Tour Odeon, som strekker seg til værs i den østlige delen av Monaco.

Når tårnet står ferdig i 2014 vil det rage 170 meter til værs og være det nest høyeste bygget langs Middelhavet og det aller høyeste i Monaco - en magnet for rikinger som ønsker å leve jetsett-livet.

Toppleiligheten kan bli verdens dyreste per kvadratmeter.

Les også: Nå selges «Røkkes gamle guttedrøm» til halv pris

Monaco har de høyeste eiendomsprisene i verden, ifølge siste utgave av Wealth Report fra analysehuset Knight Frank. Her kommer det frem at gjennomsnittsprisen på eiendom i Monaco var mellom 5350 og 5920 per kvadratfot (1 kvadratfot = 0,09 kvadratmeter).

Hong Kong, London og Geneve følger på de neste plassene.

Saken fortsetter under bildetFoto: Tour Odeon Et privat svømmebasseng er inkludert i prisen.Foto: Tour Odeon Et privat svømmebasseng er inkludert i prisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men ingenting slår prisen på den formidable penthouse-leiligheten som nå er under bygging i Monaco, og som det har vært store spekulasjoner rundt hvem som kommer til å kjøpe. Ifølge Sky.com kan boligen bli solgt for svimlende 256 millioner pund - cirka 2,4 milliarder norske kroner (!) Så spørs det da, hvem som eventuelt slår til med et slikt kjempebud i disse økonomisk usikre tidene.

Siden Monaco er lekeplass for noen av verdens rikeste mennesker, er det ikke så rart at nettopp Monaco vil få det som snart kan bli verdens dyreste toppleilighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge eiendomsutvikler Groupe Marzocco blir den 170 meter høye Le Tour Odeon Monacos høyeste bygning og inkluderer totalt 70 luksusleiligheter med alt fra ett til seks soverom. Privat svømmebasseng er inkludert i prisen, det samme er en femstjerners 24-timers servicetjeneste som omfatter daglig rengjøring, vask/rens av klær og bilvask.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ber om 120 millioner for Bygdøy-luksus

Men det ypperste av det ypperste er en 3300 kvadratmeter stor Sky Penthouse over fem etasjer - med privat lobby, vaktmestertjeneste, private terrasser, bad i eksklusiv marmor og gulv-til-tak-vinduer med panoramautsikt over Monaco, Larvotto-stranden og havet. Og helt øverst: En privat vannsklie ned til et eksklusivt rundt evighetsbasseng.

Høyhuset inneholder forøvrig all tenkelig luksus beboerne vil sette pris på: Russiske og tyrkiske saunaer, flere svømmebassenger, private spa, limousiner med privatsjåfør til disposisjon når det måtte være behov, og en kino.

Arkitekten Alexandre Giraldi er mannen bak luksusblokken, i disse dager jobber han med den nye Monte Carlo-yachtklubben. Inspirasjon til designet har han hentet fra "the belle epoque", som tar utgangspunkt i en parisisk atmosfære.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2010 ble verdens dyreste leilighet solgt til en ukjent milliardær for 1.346.800.000 kroner i Londons One Hyde Park. Det ga en svimlende kvadratmeterpris på rundt 530.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer her: Punget ut 1.346.800.000 for London-luksus

Til sammenligning er John Fredriksens hjem i Chelsea i London, The Old Rectory med historie tilbake til 1700-tallet, anslått å ha en verdi på 1,3 milliarder kroner. Eiendommen er én av Storbritannias dyreste.

Investoren kjøpte The Old Rectory i 2001 for nærmere en halv milliard kroner fra den greske rederen Theodore Angelopoulus. Villaen er på over 2900 kvadratmeter og har Londons største privateide hage på 12 mål.

Les: Han har blitt 10 milliarder rikere på fire måneder

Her er verdens dyreste byer å kjøpe eiendom i (pr kvadratfot)

(1 kvadratfot = 0,09 kvadratmeter)

1) Monaco - 5300-5920 dollar

2) Hong Kong - 4570-5050 dollar

3) London - 3890-4300 dollar

4) Genéve - 2720-3010 dollar

5) Paris - 2350-2600 dollar

6) Singapore - 2340-2580 dollar

7) Moskva - 2040-2260 dollar

8) New York City - 2030-2240 dollar

9) Sydney - 2020-2230 dollar

10) Shanghai - 1820-2020 dollar

(Kilde: The Wealth Report, Knight Frank)

Les også: Dette er de hotteste luksusboligtipsene

«Billig» kakseluksus på Oslos østkant