I dag kan e-brukere sjekke skatteoppgjøret

Logger du inn på Altinn, vil du finne en egen PDF-fil med informasjon om årets skatteoppgjør.
Logger du inn på Altinn, vil du finne en egen PDF-fil med informasjon om årets skatteoppgjør.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ligger klart på Altinn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du spent på hvor mye, eller om, du får penger igjen på skatten? Årets skatteoppgjør er nå tilgjengelig for et utvalg nordmenn. Allerede mandag 24. juni kan de som er registrert som e-brukere sjekke skatteoppgjøret sitt på nett.

Les også: Dyrere ferie for nordmenn i utlandet

Logg inn via skatteetaten

Har du registrert deg som e-bruker innen 5. juni i år, kan du nå gå inn på Altinn og se på årets skatteoppgjør. Dette gjelder i alt 544.000 av totalt 720.000 e-brukere, forteller Anne Kirkhusmo, fungerende kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten til DinSide. For å sjekke skatteoppgjøret logger du inn på Altinn for eksempel med MinId eller BankId, og der vil du så finner en egen pdf-fil med informasjon om årets skatteoppgjør. Er du ikke e-bruker, vil de fleste andre lønnstakere og pensjonister få skatteoppgjøret sitt onsdag 26. juni. De som har levert på papir, og næringsdrivende og deres ektefeller, vil derimot tidligst få skatteoppgjøret sitt 7. august.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ikke gjør denne minibanktabben i ferien

Når kommer pengene på konto?

Har du penger til gode på årets skatteoppgjør, får du dessverre ikke pengene inn på konto samme dag som skatteoppgjøret kommer. Anne Kirkhusmo sier til DinSide at pengene kommer tidligst onsdag for de som kan sjekke skatteoppgjøret i dag. Skylder du penger for årsavgift, barnebidrag eller liknende, risikerer du å ikke få skattepengene på konto, men at beløpet blir brukt til å dekke skyldige krav. De som har fått restskatt på årets oppgjør, og får dette i juni, må betale hele eller deler av beløpet innen 20. august. Er det snakk om mer enn 1.000 kroner i skyldig skatt, deles dette opp i to like innbetalinger.