Røkke kaster seg inn i arenakonflikt

Kjell Inge Røkke forsvarer Telenor Arena-eier Kjell Chr. Ulrichsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kjell Inge Røkke forsvarer Telenor Arena-eier Kjell Chr. Ulrichsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Mange ser rødt når Telenor Arena bringes på bane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et leserinnlegg i Budstikka tirsdag skriver Aker-eier og Asker-beboer Kjell Inge Røkke at Kjell Chr. Ulrichsen investerer med hjertet, og ikke med hodet for å finne en løsning på den svært betente konflikten rundt Telenor Arena. «Ulrichsen stilte opp med hundrevis av millioner kroner i noe han trodde på, og som han og flere Stabæk-supportere ønsket å realisere», skriver Røkke ifølge Budstikka.

– Det er hyggelig at en som kan faget med både å bygge idrettsanlegg og sponse idretten viser støtte. Og det Røkke sier om bakgrunnen, at det ble investert med hjertet, har vi prøvd å si svært mange ganger, sier Schnitler til avisen. Han uttaler seg på vegne av Ulrichsens selskap Euforum som eier Telenor Arena.

Les også: Om to uker får Kjell Inge Røkke mer enn en halv milliard

Røkke skriver også at mediespekulasjonene om at han selv, familien eller Aker «ligger i sivet og venter» for å sikre seg arenaen ikke har rot i virkeligheten.

Jan Christian Mollestad i gruppen Folkeaksjonen, som også har skrevet et innlegg i tirsdagens avis, mener det er uinteressant at Røkke nå viser sin støtte til Ulrichsen og Euforum.

– De med mye penger har ikke større tyngde i demokratiet enn oss andre. Vårt poeng er at Ulrichsen har fått en eiendom på klare premisser, men kommunen burde beholdt den selv. Denne hallen skal fylles av fotball og breddeidrett i bunn, det skal være masse glade amatører i salen. Og det er ikke mange konserter som skal til før leien finansieres og inntjeningen er der for kommunen, sier han til Budstikka.

Vil ha rettssak

Røkke maner nå partene til å «komme med konstruktive forslag, finne løsninger og kompromisser som er økonomisk levelige og gjennomførbare for alle parter – uten å påføre Ulrichsen et stort økonomisk tap som han ikke fortjener.» Hva som er konstruktivt er det imidlertid delte meninger om.

Løsningen er at det blir en rettssak hvor det vil komme frem at arenaen ikke drives på riktig grunnlag nå. Enten skal det være permanent kunstgress og fotball som skal ha førsterett, ellers må Euforum bli fradømt hele arenaen og Bærum kommune ta over og drive etter reguleringsbestemmelsene. Det er konstruktivt, mener Mollestad.

Diderik Schnitler sier til avisen at Røkkes beskrivelse er «grei og betimelig», og at Telenor Arena har et liv, men ikke slik det var.

- Arenaen ble for stor og fotballen for liten, sier Schnitler til Budstikka.

Les også:

Ulrichsen har tapt 100 mill på Telenor Arena

Full strid om Telenor Arena (2010)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus