Telenor brukte 145.000 kroner dagen på advokater

Telenor, her ved Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas, har brukt over 200 millioner kroner på Vimpelcom-striden. Foto: Epa / NTB Scanpix
Telenor, her ved Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas, har brukt over 200 millioner kroner på Vimpelcom-striden. Foto: Epa / NTB Scanpix

Telenor har på fire år brukt 211 millioner kroner på advokater, PR-byråer og lobbyister i Vimpelcom-striden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ett enkelt advokatbyrå fikk 183 millioner kroner i honorar fra Telenor, skriver Dagens Næringsliv.

Deler man den fire år lange utgiften opp, vil beløpet utgjøre 1 million kroner i uken, eller 145.000 kroner per dag. Tallene kommer fram i en dom fra Oslo tingrett som omhandler en tvist om merverdiavgift etter et bokettersyn av Skatt Øst for årene 2006-2009. Der gis det innblikk i kostnadene i forbindelse i striden om Vimpelcom.

Les også: Thygesen får millionpensjon samtidig som han har direktørjobb

– Vi skulle svært gjerne vært disse utgiftene foruten, sier Telenors pressetalsmann Dag Melgaard.

Han legger til at det var nødvendig for konsernet å bruke pengene til å forsvare selskapets verdier i forbindelse med en rekke rettssaker og andre tiltak.

Les også: Telenor anmeldt for aggressiv reklame

Melgaard viser til at Telenor i dag har en samlet realisert og urealisert gevinst på Vimpelcom-investeringen på 41 milliarder kroner.

– Vi sier oss derfor fornøyd med at vi har greid å forsvare verdiene våre, og at vi fortsatt er en stor eier i Vimpelcom, sier Melgaard.

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter er eid av Telenor

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus