Meny

Fredriksen ville ikke byttet bort noe

John Fredriksen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært noen tøffe år for shippingfolkene.

Sammen med 35.000 redere, investorer, bankfolk, meglere og analytikere har skipsreder John Fredriksen (69) i tre dager hørt på foredrag, minglet og skålt under Nor-Shipping-messen i Oslo. 

Ratene i tankmarkedet har stupt 80 prosent siden toppen i 2007, og har fortsatt ikke nådd bunnen ifølge flere markedsaktører, skriver Dagens Næringsliv.

Få har imidlertid klart seg like godt i shippingmarkedet som Fredriksen. Han mener det er all tiden han har tilbrakt i Østen som er grunnen til hans store suksess.

- Det unike med meg? At jeg har bodd ute så mange år, det er noe med det kanskje. Jeg tror i hvert fall jeg har fått en god erfaring i livet, sier Fredriksen til DN.

Fredriksens råd til morgendagens kvinner og menn i shippingbransjen er jobb eller seile rundt og se hva det dreier seg om. Han råder nordmenn til å dra til Østen, og trekker frem Singapore og Hong Kong.

- Tror jeg har vært heldig

Men rådene til hans egne døtre Cecilie og Kathrine er han ikke like sikker på:

– Det er jeg veldig usikker på, men jeg råder dem ikke til å være i shipping. Det er en veldig tøff business.

På restaurant Solsiden treffer Dagens Næringsliv John Fredriksen og kjæresten Cathrine Erichsen spankulerende hånd i hånd bortover bryggekanten. Ved enden av restauranten venter privatsjåføren i en sort bil.

– Er det noe du ville byttet formuen din mot, spør avisen?

– Det er et vanskelig spørsmål. Tar ikke den i dag. Ikke nå. Jeg tror at jeg har vært heldig som har vært i denne bransjen. Og vært ute og bodd ute og sett allting. Det har vært det viktigste av alt for meg. Jeg ville ikke byttet bort det med noe, sier Fredriksen.

Ettermæle

Fredriksen var tidligere gift med tvillingdøtrenes mor, Ingrid Astrup Fredriksen, som døde av kreft.

På spørsmål fra DN om hva han ønsker at hans ettermæle skal være, svarer Fredriksen at det er han ikke så opptatt av.Han mener andre får ta seg av og bekymre seg for det.

Les også:  Fredriksen vurderer å bli norsk igjen

Men én ting er han klar på:

– Jeg vil ikke bli husket som en kjeltring, sier mannen som fra ingenting har opparbeidet seg en formue på godt over 80 milliarder kroner. 

Les også: John Fredrisen: - Tank vil vedvare å være dårlig i et par år til 

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus