Meny

Bank sendte ut kontoopplysninger om 11.000 bedriftskunder

GROV TABBE: Sparebanken Hedmark legger seg langflate etter at de ved et uhell sendte ut sensitiv informasjon om 11.000 bankkunder. (Skjermdump)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig som Sparebanken i Hedmark inviterte til Skifest sendte de ut tusenvis av fødselsnummer og informasjon om hvor mye bedriftskundene hadde på konto.

Dette skjedde i januar i forbindelse med at Sparebanken Hedmark skulle invitere over 70 lokale bedriftsledere til NM på ski Hamar, skriver VG

En glipp førte til at en Excel-fil med drøssevis av sensitiv informasjon endte opp som et vedlegg i mailen som ble sendt til de inviterte.

Bedriftslederne fikk vite hvor mye de totalt 11. 000 bedriftskundene hadde på konto, i tillegg til fødselsnummer.

Ifølge VG ønsker flere kunder å avslutte sitt kundeforhold med banken etter gigantglippen.

- Hendelsen er et rutinebrudd og slik skal selvsagt ikke skje. Vi beklager at disse opplysningene gikk ut og vi ønsker å formidle til våre kunder at vi ser alvorlig på saken, sier informasjonsdirektør Siv Stenseth i Sparebanken Hedmark til avisa.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus