Meny

Boliglån

Slik finner du det beste boliglånet

LÅNEFORMIDLERE: Dersom du ikke selv ønsker å gjøre jobben med å skaffe boliglån, kan en låneformidler være til hjelp. Men det er viktig å klargjøre hvilke forutsetninger denne jobber under. Illustrasjonsfoto: ThinkStock

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansagenter tar jobben med å finne det rimeligste boliglånet.

Låneformidlere og låneportaler:

Fordel ved bruk av låneformidlere

  • Hjelper med låneprosessen
  • Nært samarbeider med ulike finansieringsinstitusjoner
  • Sørger for at du alltid har best rente fra lånegiver

Låneformidlere opererer under flere ulike betegnelser, så som: Finansagent, boliglånsagent, lånemegler og låneagent

Finansagenters virksomhet reguleres av Finansavtalelovens kapittel 6.

Fordel ved bruk av låneportaler

  • Kostnadsfri tjeneste
  • Gir deg umiddelbar oversikt over markedet

Planer om å ta opp boliglån og gjerne vil ha lavest mulig rente, men synes det er mye jobb å kontakte flere banker for å sjekke prisene? Da finnes det hjelp både på nettet og hos såkalte lånformidlere. De siste kan du imidlertid finne bak forskjellige benevnelser, som finansagent, boliglånsagent, lånemegler og låneagent.

For deg som forbruker er det bruken av lånformidlere som krever mest årvåkenhet, blant annet er det viktig å være klar over hvilke forutsetninger de opererer under.

Les også: Dette låner banken deg til boliglån

Nettjenester stadig viktigere

Alternativet til finansagenter er å bruke nettet for å finne frem til de beste lånetilbudene. I dag finnes det hovedsaklig to portaler som gir deg oversikt over aktuelle finansieringsinstitusjoner, Finansportalen.no og Penger.no.

Den første er en ikke-kommersiell tjeneste levert av Forbrukerrådet. Penger.no er et samarbeid mellom Finn.no og Dine Penger. I tillegg finnes det flere såkalte boliglånskalkulatorer, og de henter hovedsaklig sine data fra Finansportalen.no. Det eksisterer også nettbaserte anbudstjenester for finanstjenester.

– Slike nettbaserte tjenester vil spille en stadig større rolle i hvordan forbrukere forholder seg til ulike finansleverandører. Det er også grunnen til at Forbrukerrådet har satset på portalutvikling på flere markeder, forteller fagdirektør i Forbrukerrådet, Jorge Jensen, til klikk.no.

– Forbrukere kan tjene mye på å bruke protalene, men de må i hovedsak stå for forhandlingene selv. Disse tjenestene er primært et gjør-det-selv verktøy.

Les også: Oppfordrer til å bruke bankbytte som rentebrems

– Lånformidlere kan være tidsbesparende

Lånformidlere på sin side vil i større grad kunne bistå under låneprosessen, men disse tar også betalt for sine tjenester, enten som honorar fra låneyter eller fra deg som lånesøker.

– Det kan være tidsbesparende å bruke finansagenter, og noe av det de gjør er å forhandle frem individuelle avtaler, forteller fremhever Jensen.

– Men dersom du vurderer å bruke en finansagent, er det viktig å avklare hvor vedkommende henter inntektene sine fra. Er det du som forbruker som betaler, eller får vedkommende provisjon fra den banken lånet formidles i fra.

Les også: – Prisene på boliglån er dømt til å gå opp

Tre ulike typer låneformidlere

Ifølge Jensen i Forbrukerrådet er det hovedsakelig tre roller låneformidlerne innehar.

– Vi har lånemeglere, som er upartiske mellommenn. Og så har vi finansagentene, som er lånetilbyders medhjelper. Til slutt er det finansrådgiverne, som er lånesøkerens medhjelper.

Alle disses virksomhet reguleres av Finansavtalelovens kapittel 6. Der heter det blant annet om finansrådgiverne:

«Rådgiveren plikter innenfor lovens ramme og etter beste evne å ivareta klientens interesser uten tanke på utenforliggende hensyn».

Jensen mener det ikke vil være enkelt for en normal forbruker å skille mellom disse tre typene.

– Vi må ta utgangspunkt i at den vanlige forbruker ikke nødvendigvis kjenner rollene personen på den andre siden av bordet fyller.

Les også: Har du irritert deg over dokumentavgiften?

Långivers forlengede arm

Finansagentenes rolle er den som i det store og hele er sterkest knyttet opp mot lånetilbyderen.

– Finansagenter tilbyr hovedsakelig lån på vegne av banker og finansieringsforetak, forklarer kommunikasjonsrådgiver Jo Singstad i Finanstilsynet til klikk.no.

I tillegg til å formidle rene boliglån, opptrer finansagenten også som en formidler i andre sammenhenger, slik blant annet TT Finans skriver på sine sider:

«Som finansagent for (....) skal vi besørge å forberede og fremme søknad om innskuddsavtaler, låneavtaler, kausjonsavtaler, og/eller kortprodukter til en eller flere av de nevnte bankene».

Les også: Slik avslører du meglernes lokkepriser

– Vi motiveres av å ta de vanskelige sakene

30 til 40 prosent av de kundene som kommer til Finans Partner AS og Arild Frøseth har fått avslag enten i egen bank eller andre banker på sine lånesøknader.

– Grunnen til at vi klarer å skaffe dem lån er at vi har opparbeidet stor tillit overfor våre samarbeidspartnere gjennom mange år, og at vi har ressurser til å gå nøye gjennom hver enkelt kundes økonomiske situasjon. Vi setter oss ned med dem og vurderer hva som er mulig og ikke, og i de tilfellene hvor det er helt tydelig at kunden ikke har mulighet til å ta opp lånet sender vi heller ingen søknad til banken, forteller han til klikk.no.

– Og ofte er denne tilliten avgjørende i saker som ligger på vippen. Vi motiveres av å ta de vanskelige sakene. I tillegg har vi våre egne kredittlinjer som vi jobber gjennom.

En finansagent får sine inntekter gjennom provisjoner fra de finansieringsinstitusjonene de samarbeider med.

– Vi lever av honorarene, derfor blir ikke kunden mer lønnsom for oss om de betaler mer enn markedsrenten, fremhever Frøseth og legger til at motsatte ofte er tilfellet.

– Mange kunder kommer til oss og har dårligere rentebetingelser enn de burde hatt. I tillegg har vi et langsiktig perspektiv på vårt kundeforhold, slik at vi hele tiden søker å gi låntageren de beste betingelsene i forhold til våre samarbeidspartnere.

Les også: Ikke glem fradragene for refinansiering av lån

Opplysningsplikt

Fordi finansagenten har en så sterk knytning opp mot finansieringsinstitusjonene, påhviler det også vedkommende en tydelig informasjonsplikt.

«I motsetning til en lånerådgiver, som plikter etter beste evne å ivareta kundens interesser, vil en finansagent kun presentere deg som kunde for produkter fra de finansieringsselskapene finansagenten har inngått avtaler med», skriver Finansportalen på sine nettsider.

En av informasjonspliktene en finansieringsagent har, er derfor å opplyse om hvilke låneinstitusjoner de representerer.

– Finansinstitusjonene skal ha en avtale med sine agenter og det skal fremgå av finansagentens markedsføring hvilke(n) finansinstitusjon (er) de representerer. Finansinstitusjonene er pålagt å føre lister over sine agenter. Listene skal finnes på finansinstitusjonens hjemmeside, utdyper Singstad.

Les også: Slik får du mest mulig ut av anbudstjenestene

– Avklar meglerens lojalitet

Jensen mener at noe av det viktigste man kan gjøre ved bruk av låneformidlere er å stadfeste deres lojalitet.

– Den enkleste måten å avklare dette på er ved å spørre hvor inntektene til «rådgiveren» kommer fra. For finansagenter regelverket at de ikke skal honoreres av andre enn kunden.

Lånemeglerne på sin side kan sammenliknes med eiendomsmeglere, ved at de begge har plikt til å være upartiske.

– Lånemeglere kan honoreres av både låneselger og forbrukeren. For forbrukere vil det være en fordel å velge lånemeglere som honoreres av dem selv, fordi da er man sikret lojaliteten til megleren, utdyper Jensen og fremhever at dersom man velger en lånemegler som honoreres av låneyter og som kanskje i tillegg også lever av provisjon, risikerer man å bli utsatt for et salgspress.

– Det er jo ikke det forbrukere har behov for. Forbrukere trenger god og nøytral hjelp.

Forbrukerportalens råd er at man ikke skal betale for de tjenestene en låneformidler tilbyr.

Les også: Mange taper på å følge lite med på eget lån

Sjekk mot nettjenestene

Og når man får tilbudet fra en låneformidler, er rådet fra Jensen at man sjekker tilbudet opp mot de tilbudstjenestene som finnes på nettet. Dette er først og fremst Penger.no og Finansportalen.no.

I den sammenheng skal man være oppmerksom på at Penger.no, som er et samarbeidsprosjekt mellom Finn.no og Dine Penger, er en kommersiell tjeneste som kun henter betingelser fra sine tilknyttede partnere.

– Tilbudene som brukerne får kommer fra de bankene som Penger.no har samarbeid med, forklarer Henrik Faller i Finn.no overfor klikk.no.

Les også: Sjekk om du har underforsikret innboet ditt

Har droppet finansagenter

Ifølge Jorge Jensen har bruken av finansagenter avtatt. DNB er en av de bankene som fortsatt benytter seg av slike agenter.

– Vi har agentavtaler som dekker forskjellige produktområder, blant annet eiendomsmeglere og banker, hvor vi tilbyr både eiendomstjenester og eksempelvis valutalån der den aktuelle banken ikke har dette produktet selv, men kjøper det av oss. En annet kjent område er bilforhandlere hvor kunden er opptatt av hvilken bil han skal ha og synes det er greit å ordne lånet samtidig som han kjøper bilen. For banken betyr det at vi kan tilby våre produkter til et bredere kundespekter ved å levere billånet gjennom bilforhandleren, forklarer informasjonssjef Aud-Helen Rasmussen til klikk.no.

Nordea på sin side har valgt å slutte med finansagenter.

– Vi har ønsket å satse på våre egne rådgivningsressurser, forteller kommunikasjonsrådgiver Jørgen Lønnquist til klikk.no og understreker at en kunde ikke ville ha fått bedre betingelser gjennom en finansagent enn om han eller hun hadde gått direkte på en av deres rådgivere.

Les også:

Boliglånet er din sosiale inngangsbillett

Slik takler du gjelda

Finn boliglånet som passer deg

På jakt etter nye interiørideer? Du finner dem i Inspirasjonsguiden

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:46 Store utfordringer i demensomsorgen bekymrer10:30 Forsker: – Hvaldimir er syk10:13 Kraftig jordskjelv i Peru10:11 Forskerne frykter barkbilleepidemi i sommer09:37 Valglokalene har åpnet i Frankrike og Tyskland09:35 Norske Kim (37) lever trenerdrømmen i NHL – kan vinne tittelen med Bruins08:21 To pågrepet etter knivstikking på Voss08:20 Tornado rammet motell i Oklahoma07:45 -Åtte til sykehus etter skyting på fest i Virginia06:59 Mann til sykehus med alvorlige skader i Trondheim06:38 Slik påvirker EU-valgene Norge06:12 Leirstein kan få 400.000 i partistøtte fra Stortinget05:50 Dette skjer i dag05:33 Dette skjedde i natt05:04 Guaidó bekrefter forhandlinger om Venezuela i Oslo04:44 Drapsdømt mann frifunnet for stalking03:42 Danmark diskuterer tvangsretur av asylsøkere med Sudan02:59 To menn møter i retten – tiltalt for oppbevaring av 10 kilo hasj02:23 Trump ikke urolig over Nord-Koreas rakettoppskyting02:00 AP: Nye bevis knytter Colombias hærsjef til drap på sivile01:23 Kvinne pågrepet for vold mot politiet00:55 Eldrepolitikken viktig for unge velgere i Danmark00:17 Daniel Craig på plass på Sunnmøre22:39 Titusenvis protesterer mot Netanyahu i Israel22:34 30.000 marsjerte for klimaet i København22:33 Fire pågrepet etter skyting i Oslo22:27 Anna & Emma vant MGPjr 201922:17 Gullpalmen til Sør-Korea for første gang21:52 Avslører de innerste hemmelighetene i påstått sexkult21:45 Nye Venezuela-samtaler i Oslo til uka21:11 Tore Sandberg har begjært NRK-sjefen avhørt om Orderud-saken20:33 Antonio Banderas vant skuespillerpris i Cannes20:16 Slik bør NRK møte TV-slavenes behov19:52 Lillestrøm ydmyket erkerival Vålerenga19:48 – Migrasjonen har skapt en stor sikkerhetsrisiko på vårt kontinent19:47 Voldsdømt tiltalt på nytt - prøvde å bestille dobbeltdrap mens han sonet19:09 Rally: Oliver Solberg leder i EM-debuten19:08 Jakten fortsetter på mistenkt pakkebomber i Frankrike18:51 Overvåkingskulturen vokser, har vi noe håp om å slippe unna?18:50 Finland tok ny stor skalp, suste til VM-finale18:43 MDG får to nestledere18:26 Mann stukket i brystet under karneval i Aalborg18:21 Mays mulige arvtakere i gang med brexit-krangelen17:24 Paven sammenligner abort med leiemord16:21 Fallskjermhopper ble sittende fast i tre – 23 meter over bakken15:14 MDG vil avvikle fossil cruisetrafikk innen 202515:13 Grønn Ungdom refser MDGs vindkraftbrems14:47 Idrettstinget sa ja til OL-sonderinger, 2030 neste mulighet14:29 Politiet jakter bilist etter ulykke14:12 Knøttsmå fisk har en svært viktig men makaber rolle for livet på korallrevene14:06 FN-domstol krever at Russland løslater ukrainere14:06 Tuchel forlenger med Paris Saint-Germain13:25 MDGs Oslo-topp: Jeg elsker bomringen!12:50 SV vil ha bompenger for å redusere køer, men ikke til motorveier12:36 Tre fortsatt på sykehus etter eksplosjon i Lyon12:33 Her er de nye deltakerne i «Farmen kjendis»12:18 Tidligere sykkelpresident om anmeldelsen: – En personlig forfølgelse11:53 Nytt IT-system skal hindre tungtransport i å bruke brikker for elbil11:30 Østigård tror på snuoperasjon etter tap i Norges åpningskamp i U20-VM09:55 To nye dødsfall på Mount Everest02:54 Guvernøren i Missouri undertegnet streng abortlov02:26 Verdens dyreste medisin godkjent i USA02:23 800.000 flere fisk er døde av dødsalgen01:55 Mann alvorlig skadd – to MC-medlemmer pågrepet01:19 Helsedepartementet vurderer vaksinasjonsprogram for voksne00:37 Halve Norge tror østeuropeisk arbeidsinnvandring presser ned lønninger23:43 Trump selger våpen til Saudi-Arabia uten Kongressens godkjennelse22:55 Godt utgangspunkt for Ødegaard og Vitesse22:40 Nedtur i Norges åpningskamp i U20-VM22:19 Giske tror han hadde gitt seg i politikken uten Sofies versjon21:48 Beskylder Trump for å dikte opp sykdom for å slippe å delta i Vietnamkrigen21:36 Messi: – Liverpool-kampen en av de verste opplevelsene i karrieren21:35 Minst 19 tenåringer omkom i brann i India21:13 Elyounoussi scoret i sin femte kamp på rad21:13 73-åring dømt for å ha mishandlet kona i 40 år20:45 26-åring tiltalt for overgrep mot seks år gammel gutt20:10 Bråslakter laks – må rekke det for den dør20:09 Spetalen kan ha gått glipp av 8 milliarder20:06 To pågrepet etter at to barn ble funnet døde i England19:49 Mann siktet i 25 år gammel overgrepssak19:49 Riksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken19:14 Oljefondet selger cannabis-aksjene18:54 – Rødt snur ting på hodet. EU har styrket norsk trafikksikkerhet18:51 Kronprinsen holdt to klimataler i Berlin18:22 Eksplosjon i sentrum av Lyon etterforskes som terror18:07 XXLs Sverige-sjef går av etter Facebook-innlegg om Greta Thunberg17:51 Chelsea har lagt inn bud på Reiten17:44 Frykter journalister vil bli rettsforfulgt i kjølvannet av Assange17:34 Motorsyklist omkom i ulykke17:23 Donald Trump om seg selv: – Jeg er et ekstremt stabilt geni17:15 Fastlimte klimaaktivister fjernet fra Norges Bank16:39 Mann tiltalt for å ha lurt til seg åtte biler og 2,8 millioner kroner i lån16:39 Kenyanske dommere nekter å avkriminalisere homofili16:26 Solberg forstår Mays avgang16:15 Folk advares mot å spise abbor fra Tyrifjorden16:05 Penelope Lea og klimastreikerne hyllet på MDG-landsmøtet15:59 Charles Finch ble dømt til døden i 1976 – løslatt 41 år etter15:17 Mattilsynets direktør går av etter avsløring15:00 Kyrgios trekker seg fra Roland-Garros: – Turneringen suger14:37 Tvedt: – Jeg ble spyttet etter på gata
Siste nytt
10:46Helse og livsstilStore utfordringer i demensomsorgen bekymrer10:30NorgeForsker: – Hvaldimir er syk10:13VerdenKraftig jordskjelv i Peru10:11NorgeForskerne frykter barkbilleepidemi i sommer09:37PolitikkValglokalene har åpnet i Frankrike og Tyskland09:35SportNorske Kim (37) lever trenerdrømmen i NHL – kan vinne tittelen med Bruins08:21NorgeTo pågrepet etter knivstikking på Voss08:20VerdenTornado rammet motell i Oklahoma07:45Verden-Åtte til sykehus etter skyting på fest i Virginia06:59NorgeMann til sykehus med alvorlige skader i Trondheim06:38VerdenSlik påvirker EU-valgene Norge06:12PengerLeirstein kan få 400.000 i partistøtte fra Stortinget05:50NorgeDette skjer i dag05:33NorgeDette skjedde i natt05:04VerdenGuaidó bekrefter forhandlinger om Venezuela i Oslo04:44NorgeDrapsdømt mann frifunnet for stalking03:42VerdenDanmark diskuterer tvangsretur av asylsøkere med Sudan02:59NorgeTo menn møter i retten – tiltalt for oppbevaring av 10 kilo hasj02:23VerdenTrump ikke urolig over Nord-Koreas rakettoppskyting02:00VerdenAP: Nye bevis knytter Colombias hærsjef til drap på sivile01:23NorgeKvinne pågrepet for vold mot politiet00:55VerdenEldrepolitikken viktig for unge velgere i Danmark00:17NorgeDaniel Craig på plass på Sunnmøre22:39VerdenTitusenvis protesterer mot Netanyahu i Israel22:34Verden30.000 marsjerte for klimaet i København22:33NorgeFire pågrepet etter skyting i Oslo22:27NorgeAnna & Emma vant MGPjr 201922:17VerdenGullpalmen til Sør-Korea for første gang21:52VerdenAvslører de innerste hemmelighetene i påstått sexkult21:45VerdenNye Venezuela-samtaler i Oslo til uka21:11NorgeTore Sandberg har begjært NRK-sjefen avhørt om Orderud-saken20:33VerdenAntonio Banderas vant skuespillerpris i Cannes20:16KulturSlik bør NRK møte TV-slavenes behov19:52SportLillestrøm ydmyket erkerival Vålerenga19:48Politikk– Migrasjonen har skapt en stor sikkerhetsrisiko på vårt kontinent19:47NorgeVoldsdømt tiltalt på nytt - prøvde å bestille dobbeltdrap mens han sonet19:09SportRally: Oliver Solberg leder i EM-debuten19:08VerdenJakten fortsetter på mistenkt pakkebomber i Frankrike18:51StemmerOvervåkingskulturen vokser, har vi noe håp om å slippe unna?18:50SportFinland tok ny stor skalp, suste til VM-finale18:43NorgeMDG får to nestledere18:26VerdenMann stukket i brystet under karneval i Aalborg18:21VerdenMays mulige arvtakere i gang med brexit-krangelen17:24VerdenPaven sammenligner abort med leiemord16:21NorgeFallskjermhopper ble sittende fast i tre – 23 meter over bakken15:14NorgeMDG vil avvikle fossil cruisetrafikk innen 202515:13PolitikkGrønn Ungdom refser MDGs vindkraftbrems14:47SportIdrettstinget sa ja til OL-sonderinger, 2030 neste mulighet14:29NorgePolitiet jakter bilist etter ulykke14:12NyheterKnøttsmå fisk har en svært viktig men makaber rolle for livet på korallrevene14:06VerdenFN-domstol krever at Russland løslater ukrainere14:06SportTuchel forlenger med Paris Saint-Germain13:25PolitikkMDGs Oslo-topp: Jeg elsker bomringen!12:50MotorSV vil ha bompenger for å redusere køer, men ikke til motorveier12:36VerdenTre fortsatt på sykehus etter eksplosjon i Lyon12:33NorgeHer er de nye deltakerne i «Farmen kjendis»12:18SportTidligere sykkelpresident om anmeldelsen: – En personlig forfølgelse11:53PengerNytt IT-system skal hindre tungtransport i å bruke brikker for elbil11:30SportØstigård tror på snuoperasjon etter tap i Norges åpningskamp i U20-VM09:55VerdenTo nye dødsfall på Mount Everest02:54VerdenGuvernøren i Missouri undertegnet streng abortlov02:26VerdenVerdens dyreste medisin godkjent i USA02:23Norge800.000 flere fisk er døde av dødsalgen01:55NorgeMann alvorlig skadd – to MC-medlemmer pågrepet01:19NorgeHelsedepartementet vurderer vaksinasjonsprogram for voksne00:37NorgeHalve Norge tror østeuropeisk arbeidsinnvandring presser ned lønninger23:43VerdenTrump selger våpen til Saudi-Arabia uten Kongressens godkjennelse22:55SportGodt utgangspunkt for Ødegaard og Vitesse22:40SportNedtur i Norges åpningskamp i U20-VM22:19PolitikkGiske tror han hadde gitt seg i politikken uten Sofies versjon21:48VerdenBeskylder Trump for å dikte opp sykdom for å slippe å delta i Vietnamkrigen21:36SportMessi: – Liverpool-kampen en av de verste opplevelsene i karrieren21:35VerdenMinst 19 tenåringer omkom i brann i India21:13SportElyounoussi scoret i sin femte kamp på rad21:13Norge73-åring dømt for å ha mishandlet kona i 40 år20:45Norge26-åring tiltalt for overgrep mot seks år gammel gutt20:10NorgeBråslakter laks – må rekke det for den dør20:09PengerSpetalen kan ha gått glipp av 8 milliarder20:06VerdenTo pågrepet etter at to barn ble funnet døde i England19:49NorgeMann siktet i 25 år gammel overgrepssak19:49NorgeRiksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken19:14PengerOljefondet selger cannabis-aksjene18:54Politikk– Rødt snur ting på hodet. EU har styrket norsk trafikksikkerhet18:51NorgeKronprinsen holdt to klimataler i Berlin18:22VerdenEksplosjon i sentrum av Lyon etterforskes som terror18:07PengerXXLs Sverige-sjef går av etter Facebook-innlegg om Greta Thunberg17:51SportChelsea har lagt inn bud på Reiten17:44VerdenFrykter journalister vil bli rettsforfulgt i kjølvannet av Assange17:34NorgeMotorsyklist omkom i ulykke17:23PolitikkDonald Trump om seg selv: – Jeg er et ekstremt stabilt geni17:15NorgeFastlimte klimaaktivister fjernet fra Norges Bank16:39NorgeMann tiltalt for å ha lurt til seg åtte biler og 2,8 millioner kroner i lån16:39VerdenKenyanske dommere nekter å avkriminalisere homofili16:26PolitikkSolberg forstår Mays avgang16:15NorgeFolk advares mot å spise abbor fra Tyrifjorden16:05PolitikkPenelope Lea og klimastreikerne hyllet på MDG-landsmøtet15:59VerdenCharles Finch ble dømt til døden i 1976 – løslatt 41 år etter15:17PolitikkMattilsynets direktør går av etter avsløring15:00SportKyrgios trekker seg fra Roland-Garros: – Turneringen suger14:37SportTvedt: – Jeg ble spyttet etter på gata
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus