Har du blitt kontaktet av Norsk Internett Register?

Arne Røed Simonsen i Næringslivets Sikkerhetsråd advarer mot diverse katalogselskaper som er speiselt aktive om våren. (Foto: Morten Brakestad/lysbordet.no).
Arne Røed Simonsen i Næringslivets Sikkerhetsråd advarer mot diverse katalogselskaper som er speiselt aktive om våren. (Foto: Morten Brakestad/lysbordet.no).

Signerer du på brevet deres, vil det koste deg 7.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om Norsk Internett Register

Det tyske firmaet DAD Deutscher Adressdienst GmbH står bak Norsk Internett Register, som ifølge egen nettside gjør bedrifter mer synlige og lettere å bli funnet på nettet.

Å registrere seg på nett skal være gratis, mens oppdatering av informasjon via tilsendt skjema koster i overkant av 7.000 kroner per år.

Flere bedrifter har den siste tiden tipset DinSide om at de er blitt kontaktet av firmaet Norsk Internett Register, som DinSide advarte mot for noen år siden.

Det som ved første øyekast fremstår som en gratis oppdatering av en eksisterende avtale, kan fort bli en kostbar affære. Seniorrådgiver Arne Røed Simonsen i Næringslivets Sikkerhetsråd har god kjennskap til Norsk Internett Register og deres fremgangsmåter.

– Disse har vi advart mot i årevis. Noen ting er som løvetann – de dukker opp hver vår og er umulige å bli kvitt, sier Simonsen til DinSide.

>> Norske nettsider kan gi deg trøbbel med nettsvindlere

Gratis, eller 958 euro

Ett av firmaene som har blitt kontaktet av Norsk Internett Register, har sendt DinSide en kopi av brevet de har mottatt.

Les også: Skatteetaten: Ikke betal denne!

I det som beskrives som en "dataoppdatering", skriver Norsk Internett Register følgende: "I samsvar med vår årlige oppdatering av din oppføring hos Norsk Internett Register, ber vi deg om å kontrollere at registrert informasjon er korrekt og fullstendig."

Slik ser brevet fra Norsk Internett Register ut.Slik ser brevet fra Norsk Internett Register ut.

Men firmaet som er blitt kontaktet, har ingen oppføring hos Norsk Internett Register. Videre står det at bedriften kan oppdatere informasjonen på deres nettside. "Oppføring og oppdatering er gratis."

Leser man videre i brevet, skriver Norsk Internett Register at den allerede registrerte informasjonen er utfylt på et vedlagt skjema, og at bedriften må sjekke om informasjonen er riktig.

Men: Dette skjemaet skal kun brukes hvis man ønsker et såkalt "betalingspliktig oppdrag". Det er bare oppdatering av info via hjemmesidene som er gratis.

Prisen for betalingstjenesten finner du gjemt inni teksten med liten skrift.

Bare hvis du registrerer deg på nett er tjenesten gratis.

Les også: Ny svindelmetode bekymrer Europol

Prisen for det "betalingspliktige oppdraget" finner man godt gjemt nederst i det vedlagte skjemaet, som er på 958 euro årlig, eller 7.310 kroner.

Ifølge Simonsen er dette en av flere useriøse aktører som er ekstra aktive i disse dager, og tilbyr småbedrifter og enkeltmannsforetak produkter de i mange tilfeller ikke er tjent med.

– Får man et tilbud, bør man lese det nøye og vurdere om det er et produkt man er tjent med. Blant annet ser tjenesten fra Norsk Internett Register gratis ut, men koster i realiteten ganske mye hvis man svarer via det tilsendte skjemaet, påpeker Simonsen.

Prisen for betalingstjenesten finner du gjemt inni teksten med liten skrift. Bare hvis du registrerer deg på nett er tjenesten gratis.Prisen for betalingstjenesten finner du gjemt inni teksten med liten skrift. Bare hvis du registrerer deg på nett er tjenesten gratis.

DinSide har kontaktet det tyske firmaet som står bak Norsk Internett Register for en kommentar om sin praksis, men vi har ikke fått svar på vår henvendelse.

Les vilkårene før du takker ja

Mottar du brev, e-post eller telefonsamtale som kommer med et tilbud som høres for godt ut til å være sant, er det generelle rådet å ikke takke ja før man har satt seg grundig inn i hva man egentlig blir tilbudt. Ikke la deg stresse av en ivrig telefonselger.

– Bedriften har en selvstendig plikt til å lese gjennom og undersøke nøye hva avtalen går ut på. Les også det med liten skrift, pass på vilkårene og hva totalkostnaden blir, understreker Simonsen, og presiserer at en signatur på det som kan se ut som en korrektur vil i realiteten kunne være en ordrebekreftelse.

Dessuten er en muntlig avtale over telefon også bindene. Mange av de useriøse aktørene og såkalte kataloghaier har like fremgangsmåter for å få små bedrifter på kroken, her kan du lese om de mest utbredte metodene.

Ingen angrerett som bedrift

Som forbruker har man langt bedre rettigheter enn bedrifter ved en avtaleinngåelse. For eksempel har man som forbruker 14 dagers angrerett ved inngåelse av en avtale per telefon, på nett eller annet såkalt fjernsalg.

Denne angreretten gjelder ikke for bedrifter, noe som er spesielt viktig å huske på om man har et enkeltpersonsforetak.

Og dem fins det mange av. Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) eksisterte det 514.000 norske bedrifter 1. januar i år. Hele 312.000 av disse var enkeltpersonsforetak.

I tillegg fins det en rekke småbedrifter, nærmere bestemt 108.878 med bare én til fire ansatte. Siden angreretten ikke gjelder for bedrifter, er det spesielt viktig å tenke gjennom hvorvidt man avtaler noe som forbruker eller firma.

– Vi erfarer at svært mange små virksomheter og enkeltpersonsforetak ikke har den nødvendige næringsjuridiske kompetanse til å vurdere denne typen tilbud. Mange som har et enkeltpersonsforetak tror de har angrerett, men det stemmer ikke. Alle som har et organisasjonsnummer, er å regne som en profesjonell part, sier Simonsen.

Les også: Useriøst firma trekker penger fra kortet ditt

Fått faktura?

DinSide får fra tid til annen tips fra små bedrifter som har fått tilsendt en faktura på en tjeneste de ikke har bestilt, blant annet forskjellige former for registreringer i telefonregistre på nett. Men hva gjør man med en faktura på flere tusen kroner, når man ikke har inngått noen avtale, og det trues med inkassokrav om man ikke betaler?

Er du sikker på at ingen avtale er inngått, bør du følge dette rådet fra Simonsen:

– Hvis bedriften er sikker på at produktet ikke er bestilt, bør man bestride kravet. Da må selskapet som har sendt faktura dokumentere at de har en avtale med deg.

Er man fristet til å betale for å unngå trøbbel med inkasso og betalingsanmerkninger, gjelder det å ha is i magen.

– Mange av disse aktørene spiller nettopp på frykt. Er du sikker på at avtale ikke er inngått, og at kravet er bestridt, skal det ikke gå automatisk til inkasso, understreker Simonsen. Han legger til at de ofte hører om enkelte selskap som ringer og ber deg om en oppsigelse av en eksisterende avtale, som deretter viser seg å være en ordrebekreftelse.

Nettopp dette har DinSide skrevet om tidligere, da en klassisk kataloghai skulle sende det norske firmaet en oppsigelse, som derimot viste seg å være en kontrakt for annonsering pålydende 90.000 kroner.

Altså er det viktig å ikke la seg forvirre om en av disse kataloghaiene tar kontakt: Har du ikke en avtale hos selskapet, trenger du logisk nok heller ingen oppsigelse.

Les også: Nettbutikkene du ikke bør stole på

Les vilkårene før du takker ja

Mottar du brev, e-post eller telefonsamtale som kommer med et tilbud som høres for godt ut til å være sant, er det generelle rådet å ikke takke ja før man har satt seg grundig inn i hva man egentlig blir tilbudt. Ikke la deg stresse av en ivrig telefonselger.

– Bedriften har en selvstendig plikt til å lese gjennom og undersøke nøye hva avtalen går ut på. Les også det med liten skrift, pass på vilkårene og hva totalkostnaden blir, understreker Simonsen, og presiserer at en signatur på det som kan se ut som en korrektur vil i realiteten kunne være en ordrebekreftelse.

Dessuten er en muntlig avtale over telefon også bindene. Mange av de useriøse aktørene og såkalte kataloghaier har like fremgangsmåter for å få små bedrifter på kroken, her kan du lese om de mest utbredte metodene.

Ingen angrerett som bedrift

Som forbruker har man langt bedre rettigheter enn bedrifter ved en avtaleinngåelse. For eksempel har man som forbruker 14 dagers angrerett ved inngåelse av en avtale per telefon, på nett eller annet såkalt fjernsalg.

Denne angreretten gjelder ikke for bedrifter, noe som er spesielt viktig å huske på om man har et enkeltpersonsforetak.

Og dem fins det mange av. Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) eksisterte det 514.000 norske bedrifter 1. januar i år. Hele 312.000 av disse var enkeltpersonsforetak.

I tillegg fins det en rekke småbedrifter, nærmere bestemt 108.878 med bare én til fire ansatte. Siden angreretten ikke gjelder for bedrifter, er det spesielt viktig å tenke gjennom hvorvidt man avtaler noe som forbruker eller firma.

– Vi erfarer at svært mange små virksomheter og enkeltpersonsforetak ikke har den nødvendige næringsjuridiske kompetanse til å vurdere denne typen tilbud. Mange som har et enkeltpersonsforetak tror de har angrerett, men det stemmer ikke. Alle som har et organisasjonsnummer, er å regne som en profesjonell part, sier Simonsen.

Les også: Useriøst firma trekker penger fra kortet ditt

Fått faktura?

DinSide får fra tid til annen tips fra små bedrifter som har fått tilsendt en faktura på en tjeneste de ikke har bestilt, blant annet forskjellige former for registreringer i telefonregistre på nett.

Men hva gjør man med en faktura på flere tusen kroner, når man ikke har inngått noen avtale, og det trues med inkassokrav om man ikke betaler? Er du sikker på at ingen avtale er inngått, bør du følge dette rådet fra Simonsen:

– Hvis bedriften er sikker på at produktet ikke er bestilt, bør man bestride kravet. Da må selskapet som har sendt faktura dokumentere at de har en avtale med deg. Er man fristet til å betale for å unngå trøbbel med inkasso og betalingsanmerkninger, gjelder det å ha is i magen.

– Mange av disse aktørene spiller nettopp på frykt. Er du sikker på at avtale ikke er inngått, og at kravet er bestridt, skal det ikke gå automatisk til inkasso, understreker Simonsen. Han legger til at de ofte hører om enkelte selskap som ringer og ber deg om en oppsigelse av en eksisterende avtale, som deretter viser seg å være en ordrebekreftelse. Nettopp dette har DinSide skrevet om tidligere, da en klassisk kataloghai skulle sende det norske firmaet en oppsigelse, som derimot viste seg å være en kontrakt for annonsering pålydende 90.000 kroner. Altså er det viktig å ikke la seg forvirre om en av disse kataloghaiene tar kontakt: Har du ikke en avtale hos selskapet, trenger du logisk nok heller ingen oppsigelse.

Les også: Nettbutikkene du ikke bør stole på

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:55 Norge gir 3 milliarder til renere hav06:33 Rapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28 Nye eiere overtar Vita og Loco06:27 Stöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15 Siktet 32-åring etter ambulansekapring kan avhøres onsdag05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:25 Mann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04 Stiftelse med milliardær på laget skal spre informasjon om intelligent design05:01 Skadefri Zuccarello med assist i Wild-seier04:39 Opposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35 Regjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07 Medier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04 Chiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56 Ambassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55 Beboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41 Skrik og krangling i Oslo var frieri02:05 30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52 Nye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17 Tyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36 Esper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24 Mindre kreft blant innvandrere23:58 Boeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26 Den kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08 25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02 Dybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57 TV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41 Tusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27 Aftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04 Eriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26 Markedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27 Først seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59 Ap, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51 Ulf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36 Putin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06 Mann knivdrept i garasje i Drammen19:02 PST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59 – Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40 – Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38 Brækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06 Kraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52 Trump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15 Ukrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13 Fotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41 Advarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04 Boeings Max-krise blir verre og verre14:22 Dødstallene stiger i Chile13:51 Palestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50 Diplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01 Assad: Erdogan er «en tyv»12:51 Mann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Putin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Isbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Regjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre
Siste nytt
06:55NorgeNorge gir 3 milliarder til renere hav06:33NorgeRapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28NorgeNye eiere overtar Vita og Loco06:27SportStöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15NorgeSiktet 32-åring etter ambulansekapring kan avhøres onsdag05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:25NorgeMann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04NorgeStiftelse med milliardær på laget skal spre informasjon om intelligent design05:01SportSkadefri Zuccarello med assist i Wild-seier04:39VerdenOpposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35NorgeRegjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07VerdenMedier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04VerdenChiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56VerdenAmbassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55NorgeBeboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41NorgeSkrik og krangling i Oslo var frieri02:05Norge30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52VerdenNye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17VerdenTyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36VerdenEsper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24NorgeMindre kreft blant innvandrere23:58VerdenBoeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26VerdenDen kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08Norge25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02SportDybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57NorgeTV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41VerdenTusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27SportAftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04NorgeEriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26VerdenMarkedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27VerdenFørst seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59NorgeAp, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51PolitikkUlf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36VerdenPutin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06NorgeMann knivdrept i garasje i Drammen19:02NorgePST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59Norge– Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40Politikk– Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38SportBrækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06NorgeKraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52VerdenTrump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15VerdenUkrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13Helse og livsstilFotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41VerdenAdvarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04PengerBoeings Max-krise blir verre og verre14:22VerdenDødstallene stiger i Chile13:51VerdenPalestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50VerdenDiplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01VerdenAssad: Erdogan er «en tyv»12:51NorgeMann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenPutin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeIsbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkRegjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NyheterVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus