Sporveien inngår millionkontrakt i Oslo

Sporveien Oslo utvider med millionkontrakt for videre utbygging av t-banesystemet i hovedstaden. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
Sporveien Oslo utvider med millionkontrakt for videre utbygging av t-banesystemet i hovedstaden. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Sporveien Oslo har inngått avtale med Skanska Norge om bygging av Lørenbanen øst i hovedstaden. Avtalen har en verdi på 357 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

T-banenettet skal oppgraderes i Oslos østlige bydeler. Skanska har fått oppdraget med å bygge ny 1,6 kilometer dobbeltsporet bane mellom Sinsen og Økern. I tillegg skal det bygges ny underjordisk stasjon på Løren. Videre skal T-banestasjonene Vestli, Romsås og Stovner oppgraderes.

Utbyggingen av Lørenbanen omfatter driving og sikring av fjelltunnel, stasjonstunnel, midlertidige og permanente veiomlegginger, samt omlegging av kabler og ledninger.

Byggingen starter i juni. Grorudbanen blir stengt i tre måneder til slutten av september mens arbeidet pågår. Resten av byggingen skal pågå uten at det blir behov for å stenge andre deler av banenettet. Skanska skal være ferdig i oktober 2015 og den nye banen skal åpnes i løpet av 2016.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus