Meny

Har du for høy telefonregning?

Har du for høy telefonregning?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er de beste abonnementene for deg som bruker mye data, ringer mest, eller vil ha full pakke.

Det er ikke så mange år siden valg av mobilabonnement var bestemt av tre faktorer: Månedsavgift, minuttpris og SMS-pris. Du valgte høy månedsavgift og lav minuttpris dersom du ringte mye, og høye brukspriser og lav månedsavgift om du brukte telefonen lite.

Les også: Ti smarte måter du kan bruke mobilkameraet på

Med smarttelefonenes inntog har det ikke bare skjedd store endringer i måten vi bruker telefonene våre. Også abonnementsløsningene operatørene tilbyr er i stor grad endret. Nå er det vanlig å kjøpe pakker med et visst antall ringeminutter, meldinger og ikke minst datatrafikk.

Det siste har blitt det viktigste for veldig mange av oss. Operatøren NetComs siste påfunn reflekterer dette. De har sluttet å ta betalt for vanlig ringing og SMS, og tar heller betalt for hvor mye data du ønsker å bruke.

Mye inkludert datatrafikk sikrer at du kan surfe på nettet, sjekke e-post, se video, bruke Facebook og andre nettjenester på farten. Noen bruker imidlertid slike tjenester langt hyppigere enn andre, og det er slett ikke sikkert at du trenger så mye datatrafikk i det hele tatt.

Les også: Slik sjekker du hvor mye data du har brukt

Om du er lite på Facebook, ikke spiller musikk over nettet og ikke har noe utpreget behov for å dele bilder av lunsjen din på Instagram er det penger ut av vinduet å betale for en stor datapakke.

På den andre siden er det unødvendig å betale for store mengder taletid og meldinger dersom mobilbruken din i hovedsak dreier seg om å laste ned spill, se YouTube-video og laste opp flere bilder enn strengt tatt nødvendig til Facebook.

Vi har derfor sett på tre forskjellige bruksmønstre og funnet frem til tre gode tilbud for hvert av disse.

Les også: Gode råd til deg som skal kjøpe ny mobil i nettbutikk

Vær for øvrig oppmerksom på at ingen av abonnementene inkluderer SMS-tjenester eller oppringing til spesialnummer. Dette vil komme i tillegg.

Det er ikke bare surfing i nettleseren som bruker datatrafikk. Alt fra auomatisk synkronisering av e-post til oppdatering av apper spiser av datatrafikken.

Ringer og tekster sjeldent, er mye på nett

Hvis du stadig vekk får melding om at du har brukt opp din datapakke, og betaler i dyre dommer for ekstra datatrafikk hver måned er det på tide å sjekke ut hvilken løsning som gir deg mest mulig data for minst mulig penger.

Vi har tatt utgangspunkt i Telepriser.no sitt bruksmønster for den som ringer sjeldet, og regnet inn at du bruker opp mot hele 5 GB data hver måned. Her kan du se detaljene.

Les også: Disse appene gir deg kontroll på telefonregningen

Telipol Mini med Surf5000

Månedspris: 238 kronerInkluderer: 5 GB data, 75 ringeminutter. 75 SMS, 5 MMSNett: Telenor

Lavest pris får du hos Telipol. Deres abonnement Mini inkluderer litt bruk, og koster 39 kroner i måneden. Legger du til tilleggstjenesten Surf5000 kan du bruke inntil 5 GB data i måneden.

De få ringeminuttene og meldingene kan dog fort bli i knappeste laget for mange. Når dette er brukt opp koster det 49 øre pr minutt, og 69 øre i oppstart pr samtale. SMS koster 39 øre, og MMS 1,49 kroner. Her gjelder det å ha god kontroll på øvrig bruk, med andre ord.

Les også: Hvilket Netcom Smart-abonnement skal jeg velge?

OneCall Grunnpakka med Mobildata Fri

Månedspris: 278 kronerInkluderer: 5 GB data, 150 ringeminutter, 150 SMS, 150 MMSNett: Network Norway + Telenor

Om du vil ha litt mer slingringsmonn på bruken din er OneCall Grunnpakka et godt tilbud. Her får du 150 ringeminutter, SMS og MMS inkludert hver måned. Utover dette koster det 39 øre i oppstart og pr minutt for samtaler, 39 øre for SMS og 99 øre for MMS.

Legger du til tilleggstjenesten Mobildata Fri kan du bruke inntil 5 GB data. Om du bruker hele kvoten vil du få hastigheten redusert til 128 kbps.

Chess SjakkMatt FriSURF

Månedspris: 348 kronerInkluderer: 5 GB data, 600 ringeminutter, 600 SMS, 600 MMSNett: NetCom

Chess har lenge klart å posisjonere seg blant de aller billigste for storbrukere av data på mobilen. Chess SjakkMatt med tilleggstjenesten FriSURF inkluderer 5 GB, og datahastigheten vil skrus ned til 200 kbps om du bruker mer enn inkludert mengde. Du betaler ikke noe ekstra om du bruker mer.

Men her får du en god del mer inkludert bruk, noe som kan være en sikkerhet dersom du ikke har helt kontroll på hvor mye du ringer og tekster. Men bruker du vesentlig mindre enn det som er inkludert kan det altså være verdt å heller ta en titt på de andre alternativene. Det er slett ikke sikkert at sikkerheten er verdt de ekstra pengene.

Om du først og fremst leser nettaviser, sjekker e-post og laster ned en og annen app trenger du ikke fullt så mye inkludert data.

Ringer daglig, er litt på nett

Om du ringer og tekster litt hver dag men ikke bruker så mye datatrafikk er det typisk ikke så smart å betale for en stor mengde inkludert datatrafikk. Da kjøper du tross alt mer enn du har behov for.

Ifølge Telepriser.no utgjpr et middels mobilforbruk 111 ringeminutter pr måned, og 127 SMS. Vi har oppjustert databruken fra 7 MB i måneden til 500 MB. Såpass bør du ha dersom du for eksempel bruker GPS-apper, ser litt video, og leser nettaviser daglig. Her kan du se detaljene for utregningen.

Det finnes noen marginalt billigere alternativer, som Telipol Medium med datapakke Surf 1000 (178 kr pr mnd) og Xito Medium 150 med Xito Data 500 (174 kr pr mnd). Disse har vi ikke tatt med, siden du for drøyt 20 kroner mer i måneden får mye mer inkludert bruk på alle felt. Det gir mye større slingringsmonn dersom du skulle bruke mobilen mer enn vanlig en måned.

199-kronerklubben

Månedspris: 199 kronerInkluderer: 1 GB data, 600 ringeminutter, 600 SMS, 600 MMSNett: Alle

Om du har «vanlig» bruk av telefonen din spiller det fint liten rolle hvilken operatør du går for. 600 ringeminutter, 600 SMS og 600 MMS i tillegg til 1 GB inkludert data får du for 199 kroner hos disse operatørene:

Telipol , Talkmore , One Call , Chess og Djuice har alle sammen mer eller mindre samme tilbud. Forskjellene på de forskjellige tilbudene er stort sett hvor mye bruk utover det inkluderte koster, hvor mye det koster å ringe andre land i Norden, og hvilket mobilnett som benyttes.

Poenget er uansett at du får langt mer inkludert bruk enn du sannsynligvis har bruk for, men til gjengjeld blir telefonregningen forutsigbar.

Dersom du ikke trenger så mye som 1 GB, og kan klare deg med ned mot 100 MB kan du få tilbud som er litt over 100 kroner billigere. Eksempler på dette er Xito Medium 150 (75 kr pr måned), Tele2 Fastpris Small (119 kroner pr måned), eller Chess SjakkMatt LittBRUK (99 kroner pr måned) for å nevne noen.

Om du ikke føler deg helt hjemme i 199-kronerklubben og føler at du betaler for langt mer bruk enn du behøver anbefaler vi deg å ta en titt på Telepriser.no for å finne andre alternativer.

Om du ringer og tekster mye og bruker mye datatrafikk, for eksempel ved å streame musikk på Spotify, trenger du et abonnement som gir deg mye av alt.

Ringer, tekster og surfer mye

Om du bruker mobilen hele tiden, og like gjerne ringer som du tekster, og støtt og stadig har surfer på nettet, trenger du full pakke. De fleste operatørene tilbyr pakkeabonnement for storbrukere, som i praksis lar deg bruke mobilen så mye du vil.

Ifølge Telepriser.no sitt snitt ringer storbrukeren 414 minutter i måneden og sender 289 SMS. Det virker litt lavt for den virkelige mobiljunkien, så vi har oppjustert forbruket kraftig til 1500 ringeminutter, 1500 SMS, 30 MMS og 5 GB data. Her kan du se detaljene.

I praksis står det mellom to abonnementer:

One Call Fri

Månedspris: 399 kronerInkluderer: 5 GB data, fri bruk av SMS, MMS og taleNett: Network Norway + Telenor

Om du er en real storbruker er det like greit å gå for et abonnement som inkluderer fri bruk av alt. Det vil si - nesten fri bruk. Etter at du har passert 5 GB datatrafikk reduseres hastigheten til 128 kbps.

Som nevnt tidligere i saken er heller ikke samtaler eller SMS til spesialnummer (f.eks 815-nummer og 5-sifrede numre) inkludert.

Chess Sjakkmatt FriBRUK

Månedspris: 399 kronerInkluderer: 5 GB data, fri bruk av SMS, MMS og taleNett: NetCom

Chess sitt tilbud er i praksis det samme som One Call sitt. Du kan ringe og sende så mange meldinger du vil, men datahastigheten reduseres til 200 kbps etter at du har brukt 5 GB.

Abonnementet er i utgangspunktet Chess SjakkMatt (199 kr pr måned) med tilleggstjenesten FriBRUK (200 kr pr måned).

Hva med NetCom Smart?

NetCom skapte overskrifter da de nylig valgte å inkludere bruk av tale, SMS og MMS i sine nye Smart-abonnementer. I stedet vil de ta betalt for hvor mye datatrafikk du ønsker å benytte. Som i de andre abonnementene er ikke samtaler og meldinger til spesialnumre inkludert.

Tross dette klarer ikke NetCom å hevde seg i noen av våre eksempler. Det betyr selvsagt ikke at det ikke finnes brukergrupper disse abonnementene passer for.

De som ringer og/eller tekster ekstremt mye samtidig som de bruker lite datatrafikk vil kunne ha glede av det billigste, NetCom Smart Mini (200 MB inkludert, 199 kr pr måned). For de virkelige storbrukerne vil det naturlig nok være verdt å vurdere Smart Super (6 GB inkludert, 549 kroner pr måned), i alle fall den dagen NetCom åpner for bruk av 4G på mobilen.

Inntil videre er det imidlertid få grunner til å velge NetComs tilbud fremfor for eksempel Chess SjakkMatt FriBruk eller One Call FRI. Her får du også i praksis fri bruk av tale og meldinger. Selv ikke deres nest heftigste, Smart Pluss (3 GB inkludert, 399 kroner pr måned), kan måle seg med disse.

Så selv om NetComs nye produktportefølje er en interessant måte å prise abonnementer, fremstår den ikke som spesielt attraktiv sammenlignet med mange av de beste tilbudene som allerede finnes på markedet.

Les også:

Syv ting du kan bruke en gammel mobil til

Slik bruker du kalenderen til å organisere familien

Alt du trenger å vite om HD Voice

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:52 Chelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg08:34 Mann tiltalt for å ha stjålet over 200.000 kroner fra en han var verge for08:21 Fra skrekkslagen statssekretær til selvsikker statsråd07:38 Over 150 drept og flere hundre såret i kirke- og hotellangrep på Sri Lanka07:33 11 Lotto-millionærer tar ikke telefonen07:32 Boligbrann i Fredrikstad06:16 Mann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15 Dødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50 Dette skjer i dag05:44 Komiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30 Dette skjedde i natt05:24 Dronning Elizabeth fyller 93 år04:32 Mann omkom i trafikkulykke i Moss04:10 Kreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07 Høyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32 Dødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38 Sorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31 MC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39 Fredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15 Fem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48 KKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25 15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10 Sudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40 Norwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15 Pave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43 Kosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32 Trakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13 Ødegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56 Carlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23 Fem til legevakt etter brann i Masfjorden21:05 Forbrukerrådet: Taushetsplikt ikke godt nok ivaretatt på mange legekontor20:51 Ghulam (42) var beryktet gjengleder i Oslo: – Nå vil jeg gi noe tilbake20:15 Hund angrep politi19:43 Sommertemperaturer flere steder påskeaften19:39 Over 700 klimaaktivister pågrepet i London19:04 Nytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen i semifinalen18:45 Nordmann tilstår drap i Latvia18:11 Sudans protestledere skal møte militærrådet18:06 Skogbrann i Larvik truer bebyggelse17:43 – «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra17:37 Røde Kors: 17 redningsoppdrag påskeaften17:28 Over 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris16:52 Tripoli-regjeringens styrker går til motangrep15:46 Røde Kors: Økende fare for tunge snøskavler som utløser skred15:39 Ruter advarer mot svindel-sms15:23 18-åring sikret Manchester City revansj mot Tottenham15:18 Ruter advarer mot svindel-sms15:08 Kabul-angrep avsluttet – angriperne drept15:02 Målpoeng for norske Shenzhen-profiler14:55 Nord-Korea kritiserer Boltons rolle i atomforhandlingene14:43 Sent baklengsmål kan skape trøbbel for Milans mesterligahåp14:32 Forbund vil stoppe undersjøiske tunneler14:30 Politikilde: – Notre-Dame-brannen startet i midten av taket13:57 Fant 3.500 år gammel grav i Luxor – oppsiktsvekkende funn13:50 Svømming: Årets raskeste tatt for doping13:46 Tre City-spillere nominert til årets Premier League-spiller av spillerne selv13:33 Mueller-rapporten i bokform inn på bestselgerliste13:04 Russisk agent innrømmer skyld12:58 Kenyansk OL-mester utestengt i fire år for doping12:49 Det er fisket skrei for en milliard kroner i Lofoten12:09 To alvorlig skadd da buss på vei fra Norge kjørte av veien i Sverige12:03 Betydelig snøskredfare i Nord-Norge11:54 – 27 soldater drept av IS i Syria11:49 Brannvesenet gikk brannvakt på fjellet i Bergen i natt11:45 Nøkkelen til Vipers-suksess mot Györ: – Aldri avskriv et lag med Lunde i mål11:37 Premier League framskynder kamper for å hjelpe Liverpool og Tottenham11:25 Jordskjelv registrert i Finnmark11:02 Flere unge chatter med Kirkens SOS i påsken11:00 Tretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico10:54 Neymar kan gjøre comeback og sikre ligagull10:37 Zlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy: – Jeg er MLS10:26 Snur etter kritikk – tar ikke ned Assange-bilde likevel10:15 Nok et topplag slått ut av NHL-sluttspillet10:02 To tenåringer pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:00 Kongeparets reiser: Demonstrasjoner mot hvalfangst, selfangst og laks09:48 Brannvesenet tror gressbranner på Sørlandet er påsatt09:14 Cardiff-sjefen før Liverpool-møtet: – Håper vi ikke får juling08:34 Sp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10 Egypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30 Nordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20 Tysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58 Kosovo henter hjem IS-familier05:50 Dette skjer i dag05:36 Russ til legevakt med dypt kutt i hodet05:30 Dette skjedde i natt05:15 Demonstrasjonene vokser i Sudan04:47 Ettåring angrepet av ville hunder i Australia04:17 Saudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52 Kvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12 Justisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05 Anders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:06 Sykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38 Ansatte i privat sektor drikker mer på jobb00:43 Ung mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18 Paven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07 Isaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje23:01 Over 20 grader i flere fylker22:54 Drama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49 Warren krever Trump stilt for riksrett
Siste nytt
09:52SportChelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg08:34NorgeMann tiltalt for å ha stjålet over 200.000 kroner fra en han var verge for08:21Helse og livsstilFra skrekkslagen statssekretær til selvsikker statsråd07:38VerdenOver 150 drept og flere hundre såret i kirke- og hotellangrep på Sri Lanka07:33Penger11 Lotto-millionærer tar ikke telefonen07:32NorgeBoligbrann i Fredrikstad06:16NorgeMann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15VerdenDødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50NorgeDette skjer i dag05:44PolitikkKomiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30NorgeDette skjedde i natt05:24VerdenDronning Elizabeth fyller 93 år04:32NorgeMann omkom i trafikkulykke i Moss04:10Helse og livsstilKreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07VerdenHøyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32VerdenDødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38VerdenSorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31NorgeMC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39VerdenFredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15NorgeFem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48VerdenKKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25Norge15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10VerdenSudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40NorgeNorwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15VerdenPave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43VerdenKosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32NorgeTrakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13SportØdegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56SportCarlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23NorgeFem til legevakt etter brann i Masfjorden21:05NorgeForbrukerrådet: Taushetsplikt ikke godt nok ivaretatt på mange legekontor20:51Helse og livsstilGhulam (42) var beryktet gjengleder i Oslo: – Nå vil jeg gi noe tilbake20:15NorgeHund angrep politi19:43NorgeSommertemperaturer flere steder påskeaften19:39VerdenOver 700 klimaaktivister pågrepet i London19:04SportNytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen i semifinalen18:45NorgeNordmann tilstår drap i Latvia18:11VerdenSudans protestledere skal møte militærrådet18:06NorgeSkogbrann i Larvik truer bebyggelse17:43Helse og livsstil– «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra17:37NorgeRøde Kors: 17 redningsoppdrag påskeaften17:28VerdenOver 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris16:52VerdenTripoli-regjeringens styrker går til motangrep15:46NorgeRøde Kors: Økende fare for tunge snøskavler som utløser skred15:39NorgeRuter advarer mot svindel-sms15:23Sport18-åring sikret Manchester City revansj mot Tottenham15:18NorgeRuter advarer mot svindel-sms15:08VerdenKabul-angrep avsluttet – angriperne drept15:02SportMålpoeng for norske Shenzhen-profiler14:55VerdenNord-Korea kritiserer Boltons rolle i atomforhandlingene14:43SportSent baklengsmål kan skape trøbbel for Milans mesterligahåp14:32NorgeForbund vil stoppe undersjøiske tunneler14:30VerdenPolitikilde: – Notre-Dame-brannen startet i midten av taket13:57VerdenFant 3.500 år gammel grav i Luxor – oppsiktsvekkende funn13:50SportSvømming: Årets raskeste tatt for doping13:46SportTre City-spillere nominert til årets Premier League-spiller av spillerne selv13:33VerdenMueller-rapporten i bokform inn på bestselgerliste13:04VerdenRussisk agent innrømmer skyld12:58SportKenyansk OL-mester utestengt i fire år for doping12:49NorgeDet er fisket skrei for en milliard kroner i Lofoten12:09VerdenTo alvorlig skadd da buss på vei fra Norge kjørte av veien i Sverige12:03NorgeBetydelig snøskredfare i Nord-Norge11:54Verden– 27 soldater drept av IS i Syria11:49NorgeBrannvesenet gikk brannvakt på fjellet i Bergen i natt11:45SportNøkkelen til Vipers-suksess mot Györ: – Aldri avskriv et lag med Lunde i mål11:37SportPremier League framskynder kamper for å hjelpe Liverpool og Tottenham11:25NorgeJordskjelv registrert i Finnmark11:02NorgeFlere unge chatter med Kirkens SOS i påsken11:00VerdenTretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico10:54SportNeymar kan gjøre comeback og sikre ligagull10:37SportZlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy: – Jeg er MLS10:26NorgeSnur etter kritikk – tar ikke ned Assange-bilde likevel10:15SportNok et topplag slått ut av NHL-sluttspillet10:02VerdenTo tenåringer pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:00NorgeKongeparets reiser: Demonstrasjoner mot hvalfangst, selfangst og laks09:48NorgeBrannvesenet tror gressbranner på Sørlandet er påsatt09:14SportCardiff-sjefen før Liverpool-møtet: – Håper vi ikke får juling08:34NorgeSp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10VerdenEgypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30NorgeNordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20VerdenTysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58VerdenKosovo henter hjem IS-familier05:50NorgeDette skjer i dag05:36NorgeRuss til legevakt med dypt kutt i hodet05:30NorgeDette skjedde i natt05:15VerdenDemonstrasjonene vokser i Sudan04:47VerdenEttåring angrepet av ville hunder i Australia04:17VerdenSaudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52NorgeKvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12VerdenJustisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05SportAnders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:06VerdenSykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38NorgeAnsatte i privat sektor drikker mer på jobb00:43NorgeUng mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18VerdenPaven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07NorgeIsaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje23:01NorgeOver 20 grader i flere fylker22:54SportDrama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49VerdenWarren krever Trump stilt for riksrett
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus