Du kan fortsatt forandre på selvangivelsen

Fikk du ikke registrert endringene dine før fristen for å levere selvangivelsen gikk ut 30. april? Fortvil ikke, det er fortsatt mulig å sikre seg et korrekt skatteoppgjør. Foto: Tuva Moflag
Fikk du ikke registrert endringene dine før fristen for å levere selvangivelsen gikk ut 30. april? Fortvil ikke, det er fortsatt mulig å sikre seg et korrekt skatteoppgjør. Foto: Tuva Moflag

Men du må vente til du har mottatt skatteoppgjøret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordningen med leveringsfritak gjør at ingen i praksis glemmer å levere selvangivelsen. Ved midnatt 30. april leverer selvangivelsen seg selv med de opplysningene Skatteetaten har fylt inn for deg.

Men det kan jo være relevante endringer du har glemt å føre opp fristen gikk ut. Og mange ergrer seg sikkert over fradragskronene de går glipp av fordi de ikke endret selvangivelsen i tide. Men fortvil ikke, det er fortsatt mulig å endre på selvangivelsen.

Les også: Sjekk om du bør sette opp boliglånsrenten din

Må vente på oppgjøret

Løsningen for deg som har glemt å føre opp fradrag, er å klage på skatteoppgjøret når det kommer. Du har altså ikke anledning til å endre på selvangivelsen for 2012 akkurat nå, men du kan klage når du har fått oppgjøret. Skatteoppgjøret kommer i puljer, og de første får skatteoppgjøret i slutten av juni.

Deretter har du en periode på seks uker hvor du kan endre på selvangivelsen i form av en klage til Skatteetaten. Og du kan klage selv om du burde ha gjort jobben allerede i april. Skatteetaten er opptatt av at alle skal få et riktig oppgjør, og det er således ingen begrensninger i hva man kan klage på. I klagen må det fremkomme hva du mener er feil, og klagen må være begrunnet.

Klagen kan sendes elektronisk eller via brev til skattekontoret. Elektronisk klage sendes inn via Altinn.

Les også: Sjekk hvordan nygifte kan spare skattekroner

Dette klager vi på

I forbindelse med fjorårets skatteoppgjør opplyste Skatteetaten hva folk stort sett klager på:

– En god del gjelder fradrag i inntekten. I noen tilfeller er det skattytere som har benyttet leveringsfritak og som ikke har krevd fradrag i selvangivelsen sin, i andre tilfeller har skattyter gjort krav på fradrag som skattekontoret ikke har godtatt. En annen vanlig klageårsak er skatteklasse, det vil si skattytere som er liknet i skatteklasse 1, men som senere krever skatteklasse 2, fortalte Anette Bjerke, senior kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten til DinSide den gang.

For mange er det nærmest mer en angrefrist enn en klagefrist.

DinSides råd for selvangivelsen 2012 er dermed like aktuelle når du skal klage. Men gjør det i god tid denne gangen, da!

Personvernpolicy