Meny

Bankansatt spilte bort kundenes penger

Bankansatt spilte bort kundenes penger

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 35 år gamle svensken bedyrer at han kun lånte pengene, og at han hadde tenkt å betale tilbake. I stedet gamblet han vekk flere millioner på nettet.

Akkurat den forklaringen spørs det om kjøper den svenske rådgiveren, som var ansatt i Swedbank, særlig mye troverdighet.

Etter først å ha spilt bort sin kones formue på nærmere fire millioner, forsynte Stockholm-mannen seg videre av totalt 12 millioner fra ulike bankkunders sparepenger.

Nå er alt tapt, hovedsaklig på ulike gamblingnettsteder.

– Siden jeg jobbet som rådgiver i en bank lot min kone meg ta hånd om arven hennes, men da jeg innså at jeg hadde spilt bort alle pengene fikk jeg panikk, skal han ha forklart i avhør, ifølge Expressen.

Av frykt for å bli avslørt grep 35-åringen til en velkjent, men sjelden vellykket, taktikk; han ville vinne tilbake det tapte, for så å føre tilbake «lånene» uten at kundene merket noe.

Les også: Gamblet bort datteren sin i kortspill

Problemet var bare at tapene stadig ballet på seg. Til slutt gikk det som det måtte gå; en av kundene kontaktet banken for å få en forklaring på hvorfor det manglet penger på kontoen.

Når Swedbank gikk rådgiverens transaksjoner nærmere etter i sømmene fikk de sitt livs sjokk; på mindre enn et år hadde 35-åringen tappet intet mindre enn 86 ulike kontoer for til sammen nesten 12 millioner svenske kroner.

Nå må den spillegale svensken svare for seg i retten.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus