Meny

Fikk kjempehonorar for spillreklame

Agnes Kittelsen fikk kjempehonorar fra maria.com. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Clooney var billig i forhold, sier reklameekspert.

Skuespiller Agnes Kittelsen (32), kjent fra blant annet «Max Manus» og «Kon-Tiki», har fått et kjempehonoroar for å delta i en reklamefilm for spillselskapet Maria.com.

Etter hva Dagens Næringsliv erfarer skal honoraret Agnes Kittelsen mottar for noen dagers arbeid for ligge rundt 1,5 millioner kroner.

Administrerende direktør Kjetil Try i reklamebyrået Try, som blant annet har stått bak DNB-reklamen med Clooney, men ikke har hatt noe med denne filmen å gjøre, sier oppdraget er godt betalt.

– Clooney var billig i forhold til Agnes Kittelsen, hvis tallet er riktig. Her har hun gjort en god deal. Kittelsen er ikke superkjendis. Hennes honorar gjenspeiler ikke det som er normen for norske skuespillere i reklamefilmer, sier Try til Dagens Næringsliv.

Kritikk

Han forteller at et skuespillerhonorar kan variere fra 100.000 kroner og opp til 800.000 kroner for en reklamefilm som skal gå noen måneder.

Flere omdømmeeksperter har uttalt seg kritisk om Kittelsens deltagelse i spillreklamen. De mener det skader hennes omdømme som seriøs skuespiller å selge seg til et spillselskap som ikke er lovlig i Norge.

Agnes Kittelsen har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Spillselskapet Maria.com har hovedkontor på Malta og er datterselskap av britiske Unibet.

Les også: Mobber Northug i ny Mercedes-reklame

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus