Meny

Lavere produksjon ga lavere resultat for Statoil

Konsernsjef i Statoil, Helge Lund. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil fikk et resultat før skatt på 32,2 milliarder kroner i første kvartal, en nedgang fra 57,4 milliarder i samme periode i fjor. Nedgangen forklares med lavere produksjon og lavere priser.

Driftsresultatet i første kvartal ble 38 milliarder kroner, sammenlignet med 57,9 milliarder kroner i første kvartal 2012.

– Våre økonomiske resultater er påvirket av lavere produksjon og reduserte priser, men vi fortsetter å levere god industriell fremgang i henhold til plan, sier Statoils konsernsjef Helge Lund.

Også inntektene falt i årets tre første måneder, men nedgangen her var ikke like markant som den var på bunnlinjen. I 2013 hadde selskapet inntekter på 161,7 milliarder kroner i første kvartal, mot 195,4 milliarder i samme periode i fjor.

Selskapet har tidligere kunngjort at produksjonen i år vil bli lavere enn i fjor.

– Vi er i rute for å levere en gjennomsnittlig årlig produksjonsvekst på 2 til 3 prosent fra 2012 til 2016, og en produksjon på over 2,5 millioner fat oljeekvivalenter per dag i 2020, sier Lund.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus