Meny

Fem meglerkontorer mistenkt for lokkeprising

Forbrukerombud Gry Nergård tror flere meglerkontorer har operert med lokkepriser. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem eiendomsmeglerkontorer mistenkes for å ha brukt lokkepriser og må forklare seg for Forbrukerombudet. Meglerkontorene avviser beskyldningen blankt.

Det er tre av filialene til Aktiv Eiendomsmegling, Privatmegleren Park og Advokatene Sem og Johnsen Eiendomsmegling som Forbrukerombudet mistenker for å ha brukt villedende prisantydninger, skriver Dagens Næringsliv.

Forbrukerombudet ble mistenksom etter at det ble avdekket at mer enn 60 prosent av boligannonsene hadde prisantydninger som lå minst 100.000 kroner under verditakst.

– Vi mener langt på vei at det er lokkepriser vi står overfor, sier forbrukerombud Gry Nergård til avisen.

Lokkepriser er priser som er lavere enn det selger i realiteten er villig til å akseptere, og noe som står høyt på Forbrukerombudets prioriteringsliste. Representanter for alle meglerkontorene avviser imidlertid kontant at de har brukt lokkepriser.

– Absolutt ikke, sier Harald Kohmann i Aktiv Eiendomsmegling.

– I gjennomsnitt har vi gått ut med prisantydninger som ligger 4 prosent lavere enn takst, samtidig har vi solgt dem til 3 prosent over, sier Jon Ugland i Sem og Johnsen Eiendomsmegling.

Heller ikke Christian Falkenberg i Privatmegleren Park sier det er hold i Forbrukerombudets påstand.

Gry Nergård sier man ikke bombastisk kan fastslå at det er brukt lokkepriser, men at høy forekomst av salgspriser som ligger høyere enn prisantydningen, enten tyder på bevisst bruk av lokkepris, eller at meglerne er veldig dårlige på prissetting.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus