Meny

Facebook kaprer mobilkroner

NYTT PÅFUNN: Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg viser frem Facebook Home for første gang i Menlo Park, California, 4. april 2013. (Foto: Marcio Jose Sanchez)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens største sosial nettverk tjener bedre enn ventet på mobilannonsering.

Facebook økte salget i første kvartal med 38 prosent, til 1,46 milliarder dollar. Det kom frem da selskapet la frem resultatene for første kvartal onsdag.

Ifølge Bloomberg var det ventet et salg på 1,44 milliarder dollar.

- Vi har hatt stor fremgang de første månedene av året. Vi har sett en sterk vekst og engasjement på tvers av nettverket vårt, og lansert flere spennende produkter sier Facebook-grunnleggerMark Zuckerberg i en melding.

Facebook Home

Tidligere denne måneden ble Facebook Home lansert. Home er et såkalt skall til smarttelefoner som bruker Googles Android-system.

Et skall er en programvare som alltid er aktiv på en smarttelefon, i motsetning til apper som åpnes og lukkes. Skallet er det grafiske grensesnittet vi ser og trykker på når vi bruker en smarttelefon.

- Home er den beste måten å oppleve Facebook på, sa Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg under presentasjonen.

Ned 28 prosent siden børsnotering

Facebook-aksjen falt med 1,2 prosent til 27,43 dollar ved børsslutt på Wall Street. Det er ned 28 prosent siden selskapets børsnotering for snart et år siden.

Det sosiale nettverket anslås å ta 13 prosent av det amerikanske markedet for mobilannonser, opp fra 9,5 prosent i 2012, ifølge eMarketer.

De mener det totale markedet vil nå 7,29 milliarder dollar i 2013. Det er opp 77 prosent fra ifjor.

I første kvartal utvidet Facebook hyppigheten av annonser medlemmer ser på smarttelefoner og nettbrett, ifølge Spruce Media.

Med gjennomsnittlig 665 millioner daglige aktive brukere i første kvartal, har det sosiale nettverket opplevd en økning på 26 prosent.

Les også:

Ditt neste mobilselskap: Facebook, Google eller Microsoft?

Facebook prøver ut betalingstjeneste i Sverige

Nå vil Zuckerberg følge deg inn i butikkene

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus