Telenor kjøper Bulgarias nest største mobiloperatør

Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor. Foto: NTB scanpix
Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor. Foto: NTB scanpix

Telenor har inngått en avtale om å kjøpe Globul, Bulgarias nest største mobiloperatør, for 5,5 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Globul har 4,5 millioner mobilkunder i Bulgaria, og har med det en markedsandel på 36 prosent. Telenor har inngått avtalen om å kjøpe selskapet fra den greske telegiganten OTE for 717 millioner euro på en gjelds- og kontantfri basis, opplyser Telenor.

– Basert på vår erfaring med Telenors velfungerende virksomheter i regionen, har vi sterk tro på at vi vil være i stand til å skape verdier i det bulgarske markedet. Gjennom vår størrelse og erfaring koblet med Globuls kompetanse og kunnskap om markedet, kan vi tilby enda bedre kvalitet og mer avanserte tjenester til bulgarske kunder, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

Kjøpet må godkjennes av myndighetene, og forventes sluttført i tredje kvartal i år. Telenor eier også selskap i Ungarn, Serbia og Montenegro.

ABC Nyheter er en del av ABC Startsiden, som hovedsaklig er eid av Telenor.

Personvernpolicy