Radio Norge får drive videre

Toppsjefen i Discovery, David Zaslav, ga tirsdag grønt lys for videre radiodrift for Radio Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at SBS Radio forplikter seg til et samarbeid med Digitalradio Norge for utbygging av DAB-nettet i Norge. Nå gjenstår de siste forhandlingene med Kulturdepartementet.

Det internasjonale mediekonsernet og TV-selskapet Discovery kjøpte like før jul SBS Nordic med TV-kanalene TVNorge, Fem og Vox og en rekke andre nordiske TV-kanaler for 9,5 milliarder kroner. Med på kjøpet var også en rekke nordiske radiokanaler, deriblant Radio Norge.

Utfordrer P4

Det var under et kort Norges-besøk at Discovery-sjefen kom med gladmeldingen til de ansatte i Radio Norge. Zaslav ønsker å gjøre radiokanalen til en sterkere utfordrer til P4.

– Jeg har gitt grønt lys til styreleder Harald Strømme og fungerende Radio Norge-sjef Bernhard A. Steen til å sluttføre gjenstående forhandlinger med Kulturdepartementet, sier sjef for Discovery Communications, David M. Zaslav, i en pressemelding.

Glad radiosjef

Konstituert administrerende direktør i SBS Radio Norge AS, Bernhard A. Steen, er glad for nye, offensive eiere.

– Dette var den beste nyheten vi kunne få. Vi har hatt tro på dette utfallet siden eierskiftet, men har holdt pusten helt siden vi sa fra oss konsesjonen like før jul i fjor. Vi har på få år klart å bygge en organisasjon som leverer gode, stabile lyttertall, og vi står nå ved en milepæl der radiodriften for alvor er i ferd med å bli lønnsom. Det ser våre nye eiere, og det er vi veldig glade for, sier Steen.

– Radio er samtidig et helt nytt forretningsområde for Discovery-konsernet. Det gjør denne prosessen ekstra spennende, sier Steen.

Personvernpolicy