Meny

Sykehus brukte 3,7 millioner på karttjeneste

Ahus, Aker Universitetssykehus, på Lørenskog utenfor Oslo. Arkivfoto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ahus har i løpet av fire år betalt 3,7 millioner kroner for karttjenester som i stor grad er tilgjengelig gratis på nett. Beløpet tilsvarer 306 sykehusdøgn.

Nå har Helse sørøst engasjert granskere fra konsulentselskapet PricewaterhouseCoopers for å finne ut hvordan dette kunne skje, skriver Aftenposten. Når avisen prøver å få svar på hva sykehuset egentlig skulle bruke den digitale karttjenesten til, er det ingen i ledelsen som vil svare på grunn av granskningen.

Tillitsvalgt Elna Knutsen i Fagforbundet på Ahus, som har 1.030 medlemmer på sykehuset, reagerer imidlertid kraftig.

– Jeg fatter ikke at helsekroner blir brukt på dette. Det er svært alvorlig. Pengene vi får skal gå til pasientene, sier Knutsen.

Advokat Robert Myhre, tidligere sekretariatsleder i Klagenemnda for offentlige anskaffelser, mener mye tyder på at Ahus har brutt anskaffelsesreglene.

– Overstiger summen en halv million i året, er Ahus pålagt en offentlig utlysning med konkurranse, påpeker han.

Karttjenesten Ahus har vært kunde av, har også hatt flere andre statlige etater og selskaper på kundelisten. Blant annet Lotteritilsynet, Romerike politidistrikt, Sivilombudsmannen, Trygderetten og Statens innkrevingssentral. Flere har nå sagt opp sine avtaler, noe Ahus også har gjort etter Aftenpostens henvendelse.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus