Meny

Om to uker får Kjell Inge Røkke mer enn en halv milliard inn på konto

Akers storaksjonær og styreformann Kjell Inge Røkke kan se frem til en utbytteutbetaling på nærmere 600 millioner kroner. Foto: Fartein Rudjord

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Inge Røkkes pengemaskin pøser ut kontanter.

Onsdag banket Akers generalforsamling gjennom utbytteforslaget for 2012. Det betyr at selskapet betaler ut 12 kroner per aksje 3. mai i år.

Selskapets storaksjonær Kjell Inge Røkke kan dermed se frem til å få inn 579 millioner kroner inn på kontoen om drøye to uker. Røkke kontrollerer 66,66 prosent av Aker, som blant annet har store eierandeler i selskaper som Aker Solutions, Kværner, Det norske og Aker Seafoods.

Røkke kontrollerer aksjeposten gjennom investeringsselskapet TRG Holding.

Totalt betaler Aker ut 867 millioner kroner i utbytte for fjoråret. Det betyr at de andre eierne i selskapet får utbetalt tilsammen 288 millioner kroner.

– Vi har til hensikt å utbetale utbyttet til våre aksjonærer rundt 3. mai i år, sa Aker-sjef Øyvind Eriksen på generalforsamlingen onsdag.

Les også: Røkke fyller pengebingen

Solid økning

Årets samlede utbytte er på rundt 3,7 prosent av selskapets verdijusterte egenkapital, som ved utgangen av 2012 var på 22,9 milliarder kroner. Den verdijusterte egenkapitalen er et uttrykk for den underliggende verdiene i selskapet og blir beregnet ved å bruke markedsverdi for de børsnoterte investeringene, mens bokført verdi brukes for de resterende eiendelene .

Aker har et mål om årlige utbytteutbetalinger på mellom to og fire prosent av verdijustert egenkapital.

– Vi har også i løpet av 2012 tilføyd en intensjon om å øke utbyttet på årlig basis i nominelle termer. Derfor øker vi fra 11 kroner i 2011 til 12 kroner i 2012, sa finansdirektør Trond Brandsrud på generalforsamlingen onsdag.

De siste årene har aksjonærene opplevd en solid vekst i utbetalingene. Siden 2008 er utbyttet økt med syv kroner per aksje, fra fem til 12 kroner (se tabell).

Les også: Fire lønnsomme år i Røkkes tjeneste


Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus