Meny

Beskylder Stordalen for milliardtømming

Petter Stordalen beskyldes av danske hotelleiere for å ha tappet et hotellselskap for 1,3 milliarder kroner. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danske hotelleiere raser etter at Choice tømte et selskap for 1,3 milliarder kroner som de mener skulle garantere for husleien av 12 danske hoteller.

Petter Stordalens Choice Hotels Scandinavia overførte deretter leiekontraktene for hotellene til Asmund Haares First Hotels, skriver Finansavisen og siterer den danske avisen Børsen.

Etter at milliardbeløpet var trukket ut av egenkapitalen satt selskapet igjen med 78 millioner kroner, skriver Børsen.dk.

Hotellene var i økonomisk krise og eierne hadde oppfattet at pengene skulle gi dem sikkerhet for leieinntekter.

– Vi kunne se pengene, og det ga oss jo en masse sikkerhet, sier Henrik Busch. Han står bak selskapet som eier Hotel Østerport i København. Hotelleieren mener selskapstappingen var ulovlig.

Fikk kontanter Tappingen av egenkapitalen skal ha skjedd i 2010, mens Stordalen overførte hotellene til Haare i 2011. Da Haare fikk hotellene i sin portefølje fikk han også et kontantvederlag som skulle sikre dekning av husleie.

De løpende lelekontraktene på hotellene var inngått i en tid der markedet var hett, og prisene for å leie hotellene var derfor langt over dagens markedspriser.

Stordalen har uttalt at Haare fikk 170 millioner kroner for å dekke mellomlegget, mens Haare selv har sagt at beløpet var 137 millioner, skriver Finansavisen.

Les også:

Stordalens billigkupp i Oslo

Stordalen: - Vi tror nok at vi er likere enn vi kanskje er

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus