Meny

John Fredriksen slapp skatt på 4,3 milliarder

SLIPPER BILLIG UNNA: John Fredriksen skatter til Kypros, men det er bare småpenger i forhold til hva han potensielt sett kunne ha bidratt med i det kriserammede landet. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sparte seg for gigantbeløp i skatt ved å flytte utbytte.

I 2006 utbetalte John Fredriksen 4,5 milliarder dollar i utbytte fra sitt selskap Greenwich Holdings.

Men siden han ikke mottok utbyttet privat unngikk han utbytteskatt på 4,3 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Fredriksen skatter til Kypros, hvor det for tiden er dyp økonomisk krise. Dersom Fredriksen hadde betalt skatt av utbyttet til Kypros ville det dekket 10 prosent av de fem milliarder euroene som Kypros trenger for å unngå kollaps.

Dette har gjort Fredriksen upopulær på Kypros, ettersom øya har sett seg nødt til å hente pengene de trenger fra vanlige folks bankkonti.

– John Fredriksen har personlig i den aktuelle perioden hverken mottatt utbytte direkte eller indirekte fra Greenwich Holdings, skriver Fredriksens høyre hånd, Tor Olav Trøim til Dagens Næringsliv.

Fredriksens selskap betalte bare 806 dollar i skatt til Kypros i 2006. Pengene havnet i Panama, men har ifølge Trøim senere blitt «ført tilbake».

Les også:

Flertall sier ja til OL i Oslo

Enighet mellom LO, YS og NHO

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus