Lula etterforskes for korrupsjon

Lula har alltid nektet for ha hatt kjennskap til affæren som i Brasil har fått kallenavnet Mensalão. Nå er han under etterforskning. Foto: NTB scanpix
Lula har alltid nektet for ha hatt kjennskap til affæren som i Brasil har fått kallenavnet Mensalão. Nå er han under etterforskning. Foto: NTB scanpix

Brasils påtalemyndighet har innledet etterforskning av tidligere president Lula da Silva i forbindelse med anklager om at offentlige midler ble brukt for å kjøpe stemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av hans nære medarbeidere er tidligere dømt for medvirkning i skandalen, der folkevalgtes støtte ble kjøpt med statlige penger.

Det er en forretningsmann som var involvert i saken, Marco Valerio, som hevder at Lula ikke bare visste om det ulovlige opplegget, men selv tjente på det.

Les også: Lula da Silva har strupekreft

Lula har alltid nektet for ha hatt kjennskap til affæren, som i Brasil har fått kallenavnet Mensalão og som var nær ved å velte Lulas regjering da den kom for dagen i 2005.

25 av de 34 tiltalte i saken, blant dem Valerio og Lulas statssjef, ble dømt i saken som var den største korrupsjonsskandalen i brasiliansk historie.

Valerio, som prøver å få redusert sin dom, sa i fjor at Lula fikk dekket noen av sine personlige utgifter ved hjelp av penger fra hans partis ulovlige valgkampfond. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus