Oslo Kino får danske eiere

Byrådsleder Stian Berger Røsland, byråd for kultur og næring i Oslo kommune, Hallstein Bjercke, Allan Hansen, adm.dir. i Egmont Nordisk Film, John Tønnes,og direktør Nordisk Film.Oslo Kino selges til Danske Egmont. Oslo kommune presenterte dette på en pressekonferanse torsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Byrådsleder Stian Berger Røsland, byråd for kultur og næring i Oslo kommune, Hallstein Bjercke, Allan Hansen, adm.dir. i Egmont Nordisk Film, John Tønnes,og direktør Nordisk Film.Oslo Kino selges til Danske Egmont. Oslo kommune presenterte dette på en pressekonferanse torsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Etter en langvarig og omstridt prosess har Oslo kommune bestemt seg for å selge Oslo Kino til danske Egmont.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salget ble kunngjort på en pressekonferanse på Colosseum kino i Oslo torsdag ettermiddag. Egmonts datterselskap Nordisk Film har kjøpt Oslo Kino for 600 millioner kroner, melder E24.

Oslo Kino AS er landets største kinokonsern. Selskapet hadde i 2011 en omsetning på 463 millioner kroner og eide i fjor 16 kinoer. Åtte av dem er i Oslo.

– For å sikre selskapets ledende posisjon i et marked i rask omstilling, konkurransemessig og teknologisk, kan salg være den beste løsningen. Kulturpolitisk blir det ingen endringer ved et eventuelt salg. Visning av film i Oslo er regulert gjennom konsesjoner og støtteordninger, og det sikrer kommunen fortsatt styring uten å eie, sa byrådsleder Stian Berger Røsland (H) i 2012.

Kulturbyråd Hallstein Bjercke (V) har tidligere sagt at Oslo Kino er godt rustet til å bidra til modernisering av kinodrift landet over, forutsatt at selskapet får en eier med investeringsvilje som kan ta raske beslutninger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus