Fire lønnsomme år i Røkkes tjeneste

Øyvind Eriksen er sjef for både Aker og Aker Soulutions. Foto: NTB scanpix
Øyvind Eriksen er sjef for både Aker og Aker Soulutions. Foto: NTB scanpix

Det lønner seg å være en betrodd medarbeider til Røkke. Det har Øyvind Eriksen fått merke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øyvind Eriksen er Kjell Inge Røkkes betrodde medarbeider og sjef for både Aker og Aker Solutions. Det synes på lønnsslippen.Totalt har Eriksen tjent 159 millioner kroner siden han i 2009 tok over som toppsjef i Aker, Kjell Inge Røkkes børsnoterte investeringsselskap, skriver Dagens Næringsliv.

Frem til da hadde Eriksen jobbet i advokatfirmaet BA-HR, der han var Røkke og Akers hoffadvokat.«Jeg tenker klarest med tall i blikket. Min partner, Akers konsernsjef Øyvind Eriksen, ser tvers gjennom mine mange tall, og rister lett oppgitt på hodet. Han er analytisk. Øyvind ser menneskene i Aker og Aker-eide selskaper, markeder i forandring, konkurrentenes bevegelser, farene som truer og mulighetene.

Kort sagt: Hvordan fellesskapet skal lykkes gjennom rollemodeller og motiverte medarbeidere med de riktige holdningene. Øyvind omsetter egne ord til handling. Det er 100 prosent sammenheng mellom det han sier og gjør. Han er rett og slett en god partner», skrev Røkke i brevet til Akers aksjonærer som kom før påske.

Eriksen eier blant annet aksjer i TRG Holding, Røkkes private selskap som eier to tredeler av Aker.

"Utbytte-kongen"TRG mottar årlige utbytter fra Aker, og en spesiell fordelingsmekanisme sikrer ifølge DN Eriksen en langt høyere andel av utbyttet enn eierandelen skulle tilsi.

Aker informasjonsdirektør Atle Kigen bekrefter DNs tall. Han opplyser at Eriksen ikke har noen kommentar til egen gasje.

Eriksens lønn og bonus gjør ham til Norges best betalte toppsjef, skriver Dagens Næringsliv.

Ifjor fikk han 23,2 millioner kroner i lønn og bonus, drøyt ti millioner kroner mer enn Statoil-sjef Helge Lund. På toppen kommer utbytte på 17,6 millioner.

Aker har i perioden under Eriksens ledelse levert en avkastning til aksjonærene på 86 prosent, inkludert utbytter. Det er svakere enn Oslo Børs i samme periode.

Les også: Røkke: - Jeg reiser dyrt. Sånn er det bare

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus