Fikk strømavregning på 3,8 millioner kroner

Ifølge denne prøveavregningen fra Ringeriks-Kraft kunne en småbarnsfar fra Ringerike vente seg en strømregning på nesten 3,8 millioner kroner. Foto: Ayna Lile / Ringerikes Blad
Ifølge denne prøveavregningen fra Ringeriks-Kraft kunne en småbarnsfar fra Ringerike vente seg en strømregning på nesten 3,8 millioner kroner. Foto: Ayna Lile / Ringerikes Blad

En småbarnsfar på Ringerike fikk en lite hyggelig avregning fra det lokale kraftselskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av en måned hadde 33-åringen, hans kone og deres ene barn klart å bruke 9.566.754,61 kilowattimer i løpet av én måned, ifølge beregningen fra Ringeriks-Kraft.

Normalt forbruk er på rundt 24.000 kilowattimer i året.

I tillegg kom den faste overføringen på 205 kroner og 48 øre. Dermed ble den beregnede sluttsummen på 3.780.317 kroner og 23 øre.

– Fire millioner i strømregning i mars ... det er vel sånn det skal være det, sier 33-åringen til Ringerikes Blad og forteller at også to andre ringerikinger han kjenner har fått enorme prøveavregninger fra det lokale kraftselskapet.

Les også: Fikk telefonregning på ni trillioner

Heldigvis for familien var det ikke den nye strømmåleren fra kraftverket som var gått amok, men heller et problem med prøveavregningen på kundesidene på nettsidene til Ringeriks-Kraft som oppstod i forbindelse med omlegging til sommertid.

– Feilen er under utbedring og det er foreløpig ingen indikasjon på at det er noen feil med strømmålerne, sier kraftdirektør Ole Sunnset til Ringerikes Blad.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus