«Billig» kakseluksus på Oslos østkant

Denne boligen i Måkeveien 62 er nå lagt ut for salg med en prisantydning på 37 millioner kroner. I 2002 ble boligen solgt for 14 millioner. Foto: Privatmegleren / MICK TULLY
Denne boligen i Måkeveien 62 er nå lagt ut for salg med en prisantydning på 37 millioner kroner. I 2002 ble boligen solgt for 14 millioner. Foto: Privatmegleren / MICK TULLY

Hadde kostet nesten det dobbelte om denne boligen lå på andre siden av fjorden. Har alt unntatt Bygdøy som adresse, mener megleren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av boligmarkedets for tiden aller dyreste eiendommer er nå ute for salg.

På en liten pynt eller klippe på Ulvøya, innerst i Oslofjorden, kan man ifølge Odd Kalsnes i Privatmegleren nå få noe av det mest lukseriøse Oslo kan by på. Med ett eneste unntak: Den aller mest fasjonable adressen.

- Denne eiendommen vil jeg si er en av de best beliggende på østsiden av fjorden. Usjenert, vestvendt, nær sjøen, to mål tomt med egen strand og fullt på høyde med de beste på Bygdøy på vestsiden av fjorden. Hadde den ligget der, ville prisen vært 60-70 millioner kroner, sier Kalsnes.

Foto: Privatmegleren

Satser på lokale rikinger - og utlendinger

Men heller ikke "østkantluksus" kommer gratis. Prisforlangende er 37 millioner kroner.

- Det er helt klart en voksen pris. Men bildene lyver ikke. Man kan alltid sminke brura, men her ser det sånn ut som på bildene, reklamerer Kalsnes.

Les også: Kutter prisen på markedets desidert dyreste sjøeiendom - håper på tommelen opp for gondol-bane

Ulvøya generelt, og Måkeveien spesielt, er regnet som en av de mest fasjonable adressene i Oslo - dog ikke prismessig i nærheten av Bygdøy på andre siden av fjorden. Her bodde blant andre skipsrederen John Fredriksen før han gjorde kyprioter av seg.

Om Fredriksen skulle bestemme seg for å flytte tilbake til Norge, kunne han vært en aktuell kjøper, tror megleren.

- Aktuelle kjøpere kan være utlendinger eller nordmenn som flytter tilbake til Norge. Men de fleste er faktisk folk som bor i området fra før, som ønsker å oppgradere til bedre beliggenhet, forteller megleren.

Ikke for aksjemeglere...

Boligene i det såkalte luksussegmentet har i lengre tid gått tregere og til lavere pris enn tidligere i Norge. En av årsakene er at en forholdsvis stor kjøpergruppe, aksjemeglerne, har forsvunnet - skyldt bort av manglende bonuser og aksjeroboter som har gjort de høyt gasjerte jobbene deres overflødige.

Les: Tungsolgt luksus og

Setter ned prisen med over 4 millioner

Men Kalsnes tar aksjemeglernes "død" med knusende ro.

- Det er egentlig ikke de som var de største kjøperne i dette segmentet. Bortfallet av aksjemeglerne merkes først og fremst på boliger i prisklassen 15-20 millioner kroner. Denne type eiendommer er mest interessant for grundere, arvinger og andre som har gjort penger på en litt annen måte enn bonuser, mener han.

Steget 50 prosent mer enn markedet

Sist eiendommen ble omsatt, i 2002, gikk den for 14 millioner kroner. Om prisantydningen på 37 millioner også blir salgsprisen, innebærer det en prisstigning på 164 prosent. Til sammenligning har boligprisene generelt i Norge steget 111 prosent siden 2002. Det vil si at luksuseiendommen har steget nær 50 prosent mer enn markedet for øvrig.

Odd Kalsnes i Privatmegleren mener prisen er riktig.

- Bak prisen ligger 11 år med prisstigning, samt vesentlig oppgradering. Blant annet er kjøkken, bad og alt slikt nå helt i toppklasse.

Han vet ikke om 37 millioner kroner eventuelt vil være prisrekord i området.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus