Olje og gass:

Greenpeace ut mot Stoltenberg

Den norske regjeringen har fått Greenpeace på nakken, som hovedaksjonær i et oljesamarbeid mellom Statoil og Rosneft.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag protesterte miljøorganisasjonen Greenpeace i Kremlin, mot norske og russiske selskapers olje- og gassutforskning i Arktis.

Aksjonen besto av en ensom isbjørn satt på et isflak med to skilt, hvor det sto «Arktis er ikke til salgs!» og «Hjelp!».

Statoil og det russiske oljeselskapet Rosneft er blitt enige om en felles prosjektering i Arktis, og den endelige avgjørelse om utforskning skal tas uner et aksjonærmøte 14. mai.

Les også: Greenpeace vil tvinge fram vern av hval

– Statoil er velkjent for sin dobbeltmoral, sier Yevgenia Belyakova i Greenpeace.

– De kan ikke bore i isen i sitt eget land, men nå planlegger de å utforske i det nordligste feltet av dem alle. De vil måtte arbeide under forhold de ikke er vant med - og som ingen andre har arbeidet i før, sier hun.

Les også: Murte seg fast i truck

Hovedaksjonæren i prosjektet er den norske regjeringen. Greenpeace sier de vil samle underskrifter til et brev til Jens Stoltenberg, for å få ham til å gå ut av prosjektet.

ABC Nyheter har ikke lyktes i å få en uttalelse fra regjeringen om saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus