«Gylne» sluttpakker i DNB

DNBs informasjonssjef Aud-Helen Rasmussen opplyser at ansatte som bestemmer seg raskt for å gå frivilling kan få hurtigsvarstillegg. Foto: DNB
DNBs informasjonssjef Aud-Helen Rasmussen opplyser at ansatte som bestemmer seg raskt for å gå frivilling kan få hurtigsvarstillegg. Foto: DNB

Ansatte mellom 62 og 63 år som slutter frivillig kan få sluttpakker på inntil tre årslønner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av to år skal DNB kvitte seg med inntil 1500 årsverk.

Ansatte mellom 62 og 63 år som slutter frivillig kan få sluttpakker på inntil tre årslønner, skriver Dagens Næringsliv.

– Dette er et godt tilbud, som vi har vært med på å forhandle. Vi har gjort det klart at vi ikke aksepterer oppsigelser i denne prosessen, og det har vi fått gehør for, sier hovedtillitsvalgt Jørn O. Kvilhaug, som representerer 6500 DNB-ansatte organisert i Finansforbundet.

Sluttpakkene ble første gang omtalt i fagbladet Fri Fagbevegelse. Der kom det frem at pakkene kom til etter noe uenighet omkring innretningen på pakkene.

Les også: - Høyesterett har slått fast at DNB løy

Trappeløsning

– De som er over 62 år får en pakke basert på alder, mens de under 62 år får tilbud basert på ansiennitet, sier Kvilhaug.

Han skisserer en trappeløsning, der ansatte mellom 62 og 63 år får tilbud om 36 månedslønner. Ansatte mellom 63-64 år, 64-65 år og 65-66 år henholdsvis inntil 33, 30 og 24 månedslønner. Ansatte mellom 66 og 67 år får tilbud om 12 månedslønner.

DNB-medarbeidere under 62 år kan maksimalt få med seg to årslønner.

Les også: Johnsen: Bankene oppfyller allerede nye kapitalkrav

Belønner raskt svar

Ansatte som vurderer å søke, har imidlertid kort tid på seg. Fristen er allerede 15. april, opplyser de tillitsvalgte.

- Ansatte som bestemmer seg raskt, og før enheten er evaluert i omstillingsprosessen, kan få med seg tre måneder ekstra lønn som hurtigsvarstillegg, opplyser DNBs informasjonssjef Aud-Helen Rasmussen i en epost til DN.

Hovedtillitsvalgt Jørn O. Kvilhaug belønner banken for å ha opprettet et jobbsenter, der ansatte på jakt etter ny jobb internt og eksternt kan få hjelp og råd.

– Gjennomsnittsalderen i DNB er forholdsvis høy, og vi mener det skal være mulig å gjennomføre dette gjennom naturlig avgang og disse virkemiddelpakkene, sier Kvilhaug til Dagens Næringsliv.

Les også: - DNB må straks betale tilbake

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus