Ikke lever på papir

Leverer du selvangivelsen på papir kan du glemme å få oppgjøret utbetalt i juni. (Foto: Per Ervland)
Leverer du selvangivelsen på papir kan du glemme å få oppgjøret utbetalt i juni. (Foto: Per Ervland)

Da må du nemlig vente lenger før du får skatteoppgjøret ditt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag starter utsendelsen av selvangivelsen på papir. Og fra i dag kan du sjekke og levere selvangivelsen elektronisk selv om du ikke er registrert som såkalt e-bruker hos Skatteetaten.

Som kjent har det vært innloggingsproblemer på Altinn når selvangivelsen har kommet de siste årene. Da DinSide logget seg inn 06:30 i dag var det foreløpig ikke problemer med innloggingen.

De to siste ukene er det som kjent bare e-brukerne som har fått tilgang til å sjekke selvangivelsen på nettet. Men selv om du ikke rakk å registrere deg som e-bruker før fristen 1. mars, er det lurt å levere selvangivelsen elektronisk.

Les også: Dette må samboere og nygifte sjekke

Får oppgjøret senere

Skattytere som velger å levere selvangivelsen på papir må nemlig vente også når eventuell skatt til gode skal utbetales.

– Første skatteoppgjørspulje for inntektsåret 2012 blir 26. juni, og vil omfatte lønnstakere og pensjonister som har levert selvangivelsen elektronisk, samt skattytere som har benyttet seg av leveringsfritak, altså de som ikke har levert selvangivelsen. De som ikke har noe å endre i selvangivelsen trenger ikke levere, sier Anne Kirkhusmo, senior kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten til DinSide.

Les også: Ikke glem disse fradragene

Skatteetaten forklarer videre at neste skatteoppgjørspulje blir 7. august. Fra denne datoen vil også personlig næringsdrivende og skattytere som har levert selvangivelsen på papir kunne få sitt skatteoppgjør. Deretter blir det løpende skatteoppgjør fram til siste skatteoppgjør 16. oktober.

– Alle skattytere kan teoretisk sett bli tatt ut i kontroll under ligningsbehandlingen, derfor kan vi ikke garantere noen når den enkelte skattyter får sitt oppgjør. Det vi med sikkerhet kan si er at de som leverer selvangivelsen på papir ikke får skatteoppgjør før tidligst 7. august. Dette er nytt i år, forklarer Kirkhusmo.

Leverer du på papir risikerer du altså å vente nesten fire måneder ekstra på skatteoppgjøret ditt.

Logg inn med kodebrikken

For å sjekke resultatet av fjorårets ligning, logger du inn enten via Skatteetaten.no eller direkte hos altinn.no . Nytt fra i år er at du kan logge inn ved hjelp av Bank-ID . Du kan altså benytte kodebrikken fra banken for å se selvangivelsen. Sånn sett har det aldri vært enklere å sjekke elektronisk enn det er i år. Har du ikke en slik kodebrikke, kan du som tidligere år logge inn ved hjelp av MinID, Buypass eller Commfides. Har du glemt passordet til MinID, kan du få et nytt passord tilsendt på sms og e-post.

Alt om selvangivelsen 2012 finner du her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus