Solhjell anmeldt til Økokrim

Bård Vegard Solhjell (SV) ble anmeldt etter en journalist fikk oppgitt kurssensitiv informasjon. Foto: NTB scanpix
Bård Vegard Solhjell (SV) ble anmeldt etter en journalist fikk oppgitt kurssensitiv informasjon. Foto: NTB scanpix

En aksjonær i selskapet Nordic Mining har anmeldt miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) til Økokrim for utilbørlig informasjonshåndtering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for anmeldelsen er at Miljøverndepartementet delte ut kurssensitiv informasjon om Nordic Mining til en journalist i Bergens Tidende og ordføreren i Naustdal kommune, midt i Oslo Børs' åpningstid 13. mars i år.

Opplysningene om at Miljøverndepartementet utsatte beslutningen rundt Nordic Minings gruveplaner i Naustdal i Sogn og Fjordane, ble publisert på avisas nettsider før selskapet hadde rukket å sende ut noen børsmelding og også før departementet hadde lagt ut en melding på departementets nettsider. Resultatet ble aksjestup på Oslo Børs.

Aksjonær Torbjørn Borge i Nordic Mining sier til Finansavisen at han har anmeldt Solhjell til Økokrim for brudd på verdipapirhandelloven. Han hevder Solhjell er skyldig i å ha brutt reglene for taushetsplikt og tilbørlig informasjonshåndtering. Anmeldelsen er datert 20. mars.

I Miljøverndepartementet opplyser informasjonssjef Jon Berg at verken journalisten eller ordføreren fikk beskjed om at informasjonen var børssensitiv, selv om man visste at den var det. Departementet ga imidlertid sperrefrist på saken.

Verken Økokrim eller Finanstilsynet ønsker å kommentere saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus