En tredel av Norges befolkning får skattesmell

En tredel av Norges befolkning får skattesmell
En tredel av Norges befolkning får skattesmell

Når selvangivelsen kommer tirsdag vil de fleste få penger igjen, mens en tredel av befolkningen vil få baksmell. Spesielt gjelder dette pensjonister og studenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken er at mange ikke er så nøye med å sjekke skatten og dermed opplever å få en lei overraskelse i posten, melder NRK.

– Pensjonister som kombinerer jobb og pensjonisttilværelse er en gruppe som ofte får restskatt. Studenter ender også ofte opp med baksmell på skatten. Mye fordi de begynner året med frikort før de må betale skatt, sier Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen.

Hun tror at de fleste regner med at Skatteetaten regner riktig og passer på at alt er korrekt, noe som ikke alltid er tilfelle. Og når først skatteoppgjøret er klart, er det lite som kan gjøres.

– Vi får mange henvendelser fra frustrerte folk som har fått en baksmell, men det er deres egen feil at de ender i en slik situasjon, understreker Nilsen.

Det er nemlig ikke Skatteetaten som er ansvarlig for å sørge at skatten er korrekt utregnet, det er det skatteyteren selv som er. Får du baksmell og vil klage, må du uansett betale restskatten.

Skulle du få medhold i klagen din vil du få tilbakebetalt det du har betalt for mye. Vanlig behandlingstid for en klage er rundt tre måneder.

Rådet fra Nilsen er å kontrollere skattetrekket måned for måned.

– Da kan man selv sjekke om man føler at man betaler for lite skatt, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus