Norsk riggselskap kan tape stort på Kypros

Den norske investoren Øystein Stray Spetalen og riggselskapet Prospector Offshore Drilling må inntil videre se langt etter pengene de har plassert i den kriserammede kypriotiske banken Laiki. Foto: Reuters / NTB scanpix
Den norske investoren Øystein Stray Spetalen og riggselskapet Prospector Offshore Drilling må inntil videre se langt etter pengene de har plassert i den kriserammede kypriotiske banken Laiki. Foto: Reuters / NTB scanpix

Det norskeide riggselskapet Prospector Offshore Drilling, der investoren Øystein Stray Spetalen er blant eierne, risikerer å tape stort som følge av bankkrisen på Kypros.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prospector Offshore Drilling har 8,1 millioner dollar, omkring 50 millioner kroner, på konto i den kriserammede kypriotiske banken Laiki, skriver Dagbladet.

Bankens storkunder har fått beskjed om at 37,5 prosent av innskudd på over 100 000 euro vil bli omgjort til det som framstår som nærmest verdiløse aksjer i banken.

Nå har storkundene fått beskjed om at ytterligere 22,5 prosent av innskuddene blir frosset inntil Kypros kan innfri vilkårene for redningspakken fra Det internasjonale pengefondet (IMF) og EU.

Øystein Stray Spetalen, som det siste halvåret har kjøpt seg opp og eier over 10 prosent av Prospector Offshore Drilling, er forbannet på selskapets styreleder.

Les også: Investorer kan bli flådd på Kypros

– Du må spørre styreleder Geir Sandvik om hvorfor han har satt 50 millioner kroner i en kypriotisk bank. Jeg skjønner ikke hvilke vurderinger som ligger bak dette, sier Spetalen til Dagbladet.

– Alle som har lest avisene de siste månedene, vet vel at man ikke får de pengene tilbake. Jeg er veldig nysgjerrig på hvilke vurderinger som er blitt gjort, sier Spetalen.

Sandvik medgir at Spetalen har all mulig grunn til å være misfornøyd.

– Jeg har all mulig respekt for hans reaksjon. Sånt skal ikke skje, sier Sandvik, som hevder at han først ble kjent med pengeplasseringen mandag.

– Vi holder på å granske hvordan pengene har kommet dit, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus