Håper utlendinger skal bla opp 35 millioner for sørlandsluksus

Eiendomsmegler Gustav J. Sædberg mener eiendommen som nå er til salgs igjen på Bergsøya utenfor Lillesand er en av Sørlandets flotteste fritidseiendommer. Foto: Kurt Engen (INVISO)
Eiendomsmegler Gustav J. Sædberg mener eiendommen som nå er til salgs igjen på Bergsøya utenfor Lillesand er en av Sørlandets flotteste fritidseiendommer. Foto: Kurt Engen (INVISO)

Atle Brynestad fikk ikke napp ifjor. Nå skal «drømmestedet» selges ny vri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Atle Brynestad og Linn Stokkes fritidseiendom på Bergsøya utenfor Lillesand lå ute til salgs hele sommeren ifjor, men ingen ville kjøpe.

Nå er eiendommen lagt ut igjen, til samme pris - 35 millioner kroner.

– Ja, vi gjør et nytt forsøk denne sesongen, sier eiendomsmegler Gustav J. Sædberg til DN.no.

Sædberg har i en årreke formidlet salg av fritidseiendommer i det øverste sjiktet i sørlandsområdet.

Det var han som hadde ansvaret for å selge eiendommen i fjor også, og i år håper han at markedet har tatt seg opp.

– Kanskje kommer nye kjøpere på banen, kanskje kommer noen av interessentene fra ifjor tilbake. Vi får se, sier han.

Håper å friste utlendinger

De siste årene har det vært en trend at nordmenn like gjerne kjøper en fritidsbolig i utlandet - særlig Spania - som langs Norges-kysten.

Sædberg forteller at i år har han et nytt ess i ermet.

– Vi har en ny vri. Vi samarbeider med en megler som har et internasjonalt nettverk, så får vi se om det skaffer oss noen flere interessenter, sier Særberg.

Sædberg samarbeider med Øyvind Olstad i Regent eiendomsmegling, et selskap som igjen samarbeider med Christie's International Real Estate.

Unik eiendom

I annonsen på Finn.no beskrives eiendommen på Bergsøya som «drømmestedet» og en av Sørlandets flotteste fritidseiendommer.

Bygningenes primærrom har et areal på 134 kvadratmeter, mens tomten er på 23.000 kvadratmeter. Eiendommen har blant annet strandlinje på to sider, egen sandstrand, tennisbane og svømmebasseng.

Hovedhuset er et renovert eldre skipperhus, med gjestehus og innredet låve.

Atle Brynestad og Linn Stokke kjøpte eiendommen for fire millioner kroner da markedet var på bunnen sommeren 1993. Men de har utvilsomt investert ytterligere mange millioner kroner siden dengang.

– Dette er en helt unik eiendom, med en unik pris, sier Sædberg.

Bare tull

Eiendomsmegler Tore Solberg, som har omsatt mange av perlene i Sandefjord-området, var også en av dem som opplevde at hytteluksusen var tungsolgt ifjor. Han er veldig spent på hvordan markedet blir i år, men tror det vil ta enda 1-1,5 måneder før markedet for fritidseiendom ved kysten har skutt fart.

– Vanligvis skjer dette omgående etter påske, men påsken er tidlig i år, og det er fremdeles kaldt, sier Solberg.

Han mener det kan være gode sjanser for å få solgt Bergsøya i år, men at det er utlendingene som skal kjøpe, har han lite tro på.

– Det er bare tull. Det er ingen utlendinger som kjøper slike fritidseiendommer i Norge, sier Solberg.

Han mener at de som er på utkikk etter «sol- og sommer»-eiendommer retter blikket sørover. I Norge er det mer spektakulære eiendommer, som for eksempel på Vestlandet med fiskemuligheter, som frister.

– Så beklager, men det der har jeg ikke tro på, sier Solberg, med henvisning til Sædbergs nye vri.

Har god tid

Siden kriseåret 2009 har Brynestad solgt flere eiendommer, blant annet hovedkontoret på Lysaker og Steninge Slott i Sverige for 126 millioner svenske kroner. I fjor ble prakteiendommen i Holmenkollen solgt for 33 millioner kroner, 12 millioner kroner under prisantydning.

Ifølge Sædberg har ikke Brynestad noen hast med å få solgt landstedet på Bergsøya.

– Hadde vi hatt hast kunne vi solgt i fjor, sier Sædberg til DN.no.

Han forteller at det var flere interesserte ifjor, og de var i forhandlinger med én potensiell kjøper. Forhandlingene kom ikke i mål.

– Kjøperne er veldig selektive. Klaffer det fullstendig kan de gjerne kjøpe med en gang i denne prisklassen. Finner de ikke helt det de leter etter kan de gjerne vente, sier Sædberg.

Dyreste i markedet

Med en prisantydning på 35 millioner kroner er Bergsøya den dyreste sjø-fritidseiendommen i markedet i dag.

Den dyreste fritidseiendommen på fjellet er Skarvegløtt. Steinar Mikkelsens fasjonable hytte ble i 2008 forsøkt solgt for 60 millioner kroner. Nå ligger den 663 kvadratmeter store hytta med motstrømsbasseng og vinkjeller med fuktighetsstyring ute med nedskrudd pris til 45 millioner.

Les også: Kuttet hytteprisen med åtte mill

Dersom Bergsøya blir solgt til prisantydning vil det være den dyreste fritidseiendommen som er solgt på Sørlandet. Nå er det eiendomsinvestoren Ola Mæle som har rekorden, etter at han solgte eiendommen «Gården» på Ågerøya i Blindleia vest for Lillesand for 34,5 millioner kroner til sitt eget selskap, Bjerke Industrier. Salget var et forsøk på å unngå boplikten på øya.

Les også:

Koster trolig 25 mill. Hagen: - Jeg ønsker en mindre hytte

Kan bli søkkrik på hyttedrømmen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus