Morsommere å spare penger?

Med «Morsom Sparing» kan du invitere andre til å spare til et felles mål, som en fotballtur. Foto: DNB.no
Med «Morsom Sparing» kan du invitere andre til å spare til et felles mål, som en fotballtur. Foto: DNB.no

DNB lanserer ny sparetjeneste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bankene finner stadig opp nye konsepter for sparing, og sist ute er DNB med sin nye tjeneste «Morsom Sparing», som lanseres i dag.

Tjenesten, som lar deg spare penger sammen med andre eller alene, skal gjøre det enklere å spare til konkrete sparemål, mener Ingjerd Blekeli Spiten, divisjonsdirektør i DNB.

– «Morsom Sparing» lar deg spare til den nye vesken du ønsker deg hver gang du handler, eller spare til ny sykkel når du betaler regninger. Du kan også spare sammen med venner og familie, for eksempel sammen med venner til sydentur, fotballtur til London eller sammen med familien til Legoland. Hva som skal gjøre at du sparer bestemmer du selv, sier Blekeli Spiten til DinSide.

Les også: Ikke plassér større beløp på sparekonto

Spar når du drar bankkortet

Ingjerd Blekeli Spliten Foto: DNB.noIngjerd Blekeli Spliten Foto: DNB.no

Det er i DNB Labs det nye konseptet har litt til, hvor DNBs egne kunder bidrar med diskusjoner, tips og innspill.

Det nye konseptet gir tre sparealternativer, og kunden setter selv opp i nettbanken når trekket skal skje fra konto og hvor stort beløp det er snakk om.

– Du kan eksempelvis spare ti kroner hver gang du drar kortet på café, 50 kroner hver gang du betaler en mobilregning, eller 100 kroner hver gang du ser noen faller av en stol, forteller Ingjerd Blekeli Spliten.

Trekk kortet og spar - andre har også lignende produkter: Hver gang Hilde (40) trekker kortet, sparer hun ti kroner

Spare sammen

Det går også an å spare sammen med andre med den nye tjenesten. Da inviterer man noen man kjenner til å spare om et felles mål. I nettbanken kan man følge med på hvor mye de andre har spart.

– Man oppretter et sparemål, og for hvert innskudd kan man se hvor langt hver enkelt, samt gruppen i lag, er kommet i sparingen, både i antall kroner og prosent, sier Blekeli Spliten, som forteller det er hverdagssparingen de ønsker å ta tak i med denne tjenesten, og det å spare sammen med andre.

– Ved å oppmuntre hverandre, spare sammen om ett mål og muligheten for å belønne og hverandre trigger sparingen og gjør den ekstra morsom, sier hun.

Les også: Fortsatt lav rente - gjør dette nå!

For mye fokus på sparing?

Målgruppen for «Morsom Sparing» er ifølge DNB alle som har behov for å spare og som sparer til noe sammen med andre. Tjenesten er gratis, og kunden oppretter den selv i nettbanken.

Hvor mye renter man får på sparebeløpet avhenger av hvilken konto man knytter til sparingen. Blant annet har SuperSpar en rente på tre prosent.

Bankene har generelt stor fokus på sparing, og DinSide har tidligere omtalt at DNB-kunder må spare et fast beløp hver måned for å få den beste boligrenta. Selv om det finnes andre, mer lønnsomme spareformer, som BSU og ekstra avdrag på boliglånet.

Burde dere bli flinkere til å opplyse om mulighetene for å nedbetale lån med ekstra avdrag og liknende, som er en meget lønnsom spareform om man har boliglån?

– Jeg tror vi er ganske gode til å opplyse om det, og jeg tror de fleste kunder har et ganske bevisst forhold til dette og kjenner til alternativ sparing ved å nedbetale lån, svarer Blekeli Spliten.

Hun påpeker at «Morsom Sparing» i hovedsak er ment som impulssparing.

– Det er kanskje ikke en avveining mellom dette og å nedbetale lån som er det første kunden tenker på. Men vokser en morsom sparing-konto, kan kunden helt klart velge å nedbetale lånet i stedet for sparemålet, sier hun.

Les også: Gjeldfri på halve tiden? Gjør dette

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus