Meny

Boligutbyggere vil ikke bygge nytt på Oslos østkant

Boligutbyggere vil ikke bygge nytt på Oslos østkant

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bruktboligprisene på Oslos østkant er for lave til at det er attraktivt å bygge nye boliger, ifølge utbyggere.

To av de mest sentrale utbyggerne i utviklingen av drabantbyene i Groruddalen, OBOS og Selvaag, mener derfor Oslo kommunes planer om «nye Furuset» ikke er gjennomførbare, melder NRK.

Oslo kommunes planer for Furuset omfatter blant annet 2.000 klimavennlige boliger. Dem får de ingen til å bygge, sier informasjonssjef Åge Pettersen i OBOS.

– Det er ikke mulig slik markedet er i dag. Bruktboligprisene på Furuset er så lave at hvis vi skulle bygge nye boliger der, så ville de, særlig på grunn av byggekostnadene, koste veldig mye mer enn bruktboligene. Vi vil ikke få noen kjøpere til de boligene, sier Pettersen.

Administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig mener det vil bli en utfordring for Oslo kommune å finne noen som vil bygge boligene.

– Området har en snittpris på rundt 25.000 kroner per kvadratmeter. Når byggekostnadene ligger på rundt 30.000 kroner per kvadratmeter uten å regne med tomteprisen, så sier det seg selv at det blir vanskelig å få til, sier Schumann.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus