Meny

Flere banker øker utlånsrentene

ØKER RENTA: Nordea er blant bankene som tirsdag melder om at de vil øke utlånsrenta. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere banker følger nå DNBs eksempel og setter opp utlånsrentene. Både Nordea og Sparebank 1 SMN melder tirsdag at de setter opp renten med inntil 0,30 prosentpoeng.

Storbanken DNB var først ute og meldte om renteøkning før helgen, og mandag fulgte Sparebank 1 SR-Bank opp med samme renteøkning.

Både Nordea og Sparebank 1 SMN i Midt-Norge oppgir samme grunn som de øvrige bankene for å sette opp utlånsrenten, nemlig ønsket om å styrke egenkapitalen ytterligere etter at myndighetene har varslet skjerpede rammevilkår.

Les også: DNB setter opp lånerenta

Nordea varsler at rentene for vanlig boliglån settes opp med inntil 0,30 prosentpoeng og rentene på Boliglån UNG med 0,20 prosentpoeng. Renteendringen skjer med virkning fra 14. mars 2013 for nye boliglån, og fra 25. april for eksisterende boliglån.

Sparebank 1 SMN i Trondheim varsler at endringen for lån til privatkunder vil gjelde fra begynnelsen av mai for eksisterende kunder og fra 20. mars for nye. Banken varsler også at den vil gjennomføre renteendringer for bedriftskunder i løpet av april.

Les også: Sparebank 1 følger DNB og setter opp renta

Forbrukerrådet er svært skeptisk til bankenes renteendringer og mener at bankene kan bruke av sine store overskudd til å innfri kravet om økt egenkapital istedenfor å la kundene betale.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus