Meny

Stoltenberg gleder seg over økonomisk vekst

POSITIVT: Statsminister Jens Stoltenberg tar med seg nye tall som viser vekst i norsk økonomi til budsjettkonferansen. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forkant av at regjeringens budsjettkonferanse på Thorbjørnrud starter mandag, gleder statsminister Jens Stoltenberg (Ap) seg over at fastlandsproduktiviteten tar seg opp i norsk økonomi.

– Bildet nå er at produktiviteten igjen vokser. Foreløpige tall for 2012 viser en vekst på 1,6 prosent, som jo er en veksttakt som er rimelig god, sier Stoltenberg til Dagens Næringsliv.

For en knapp måned siden tegnet sentralbanksjef Øysten Olsen et helt annerledes bilde av norsk økonomi. Produktivitetsveksten har falt markert, og nedgangen har vært kraftigere enn hos Norges handelspartnere, viste Olsens tall.

– Øystein Olsens figur bygget på tall som ikke tok med seg de siste tallene som har kommet. Det andre er at han så på et glidende gjennomsnitt over fem år. Da slår de veldig dårlige årene 2008 og 2009 fortsatt inn, forklarer statsministeren.

Stoltenberg er likevel enig med Olsen i at det er viktig å følge med på produktivitetsutviklingen.

Statsministeren ser utfordringer med å sy sammen 2014-budsjettet.

– Det er alltid en viktig oppgave å finne den rette balansen mellom å øke innsatsen på viktige områder som kunnskap, helse og samferdsel og å passe på den samlede pengebruken, sier Stoltenberg.

Han viser til at økonomien er todelt, der oljebransjen går bra mens det i for eksempel treforedlingsindustrien er tungt.

– Todelingen av norsk økonomi er noe vi må være opptatt av når vi møtes på Thorbjørnrud, sier Stoltenberg.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært