La ut bilde på Finn - fikk bolig på flekken

Leiemarkedet i de store byene er presset, men Merethe Hommelsgård og samboeren fant likevel en måte å snike i boligkøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å finne drømmeboligen på leiemarkedet er ikke alltid like lett, spesielt hvis du skal finne noe i en av de største byene og i tillegg vil bo sentralt.

Selv om det er nok av boliger å velge blant på nettsteder som Finn.no og Hybel.no, skal du også på visning. Dette kan bli en trang affære, siden du ofte er langt fra den eneste som skal se på boligen.

Les også: Slik får du drømmeleiligheten

Men det finnes en utvei. Vi har møtt et par som har flyttet inn i en leilighet på 57 kvadratmeter på Majorstuen. De var de eneste som var på visningen - og det var det en grunn til.

Mange små leiligheter

Merethe Hommelsgård og kjæresten skulle flytte sammen i Oslo, og var ganske bestemt på hvor de ville bo.

– Vi ville bo på Majorstuen, siden det er nær foreldrene til kjæresten min. I tillegg er det gode transportmuligheter i området, sier Hommelsgård til DinSide.

De fulgte med på "til leie"-seksjonene på Finn.no og Hybel.no, men ingen av leilighetene passet helt. Enten stemte ikke beliggenheten, eller så var leiligheten for liten.

– Vi var og så på en som var 33 kvadratmeter. Da kjæresten min skulle ta bilde av den fikk han det ikke til. Det var rett og slett for lite.

Les også: Skal du leie ut? Da bør du lese denne artikkelen

Lagde annonse selv

Det ble dråpen som fikk det berømte begeret til å flyte over. Lei av små leiligheter og dårlige nabolag bestemte Hommelsgård seg for å ta saken i egne hender, og lagde en annonse i "ønskes leid"-seksjonene på Finn.no og Hybel.no.

«Vi er et lykkelig par på 24 og 25 år som søker langtidsleie sentralt i Oslo, senest fra 1.april, gjerne før».

Slik begynte annonsen hun la ut mandag for to uker siden. I tillegg til en utfyllende tekst hadde hun lastet opp et bilde av seg selv sammen med kjæresten. Hun skrev også at de kunne ta med bolig-CV. Og svarene lot ikke vente på seg.

– Vi fikk masse henvendelser, og gikk på fire-fem visninger. Da vi fant denne slo vi til. Her bor vi bare et par minutter fra foreldrene til kjæresten min, sier Hommelsgård.

Onsdag samme uken var kontrakten signert. Torsdagen brukte de på å flytte inn.

Les også: Slik setter du opp en bolig-CV

Paret har flyttet inn i sin nye leilighet, men hadde ikke rukket å få opp møblene da DinSide var på besøk. (Foto: Gaute Beckett Holmslet)

Paret har flyttet inn i sin nye leilighet, men hadde ikke rukket å få opp møblene da DinSide var på besøk. (Foto: Gaute Beckett Holmslet)

Var klare på hva de ønsket

I annonsen kom paret med flere ønsker og begrensninger. Hommelsgård tror det er lurt for at du ikke skal få en haug med henvendelser om leiligheter du uansett vil si nei til.

– Siden vi ville ha litt størrelse på leiligheten skrev jeg at det måtte være minst 40 kvadratmeter. Vi var også klare på at vi ønsket langtidsleie, sier hun.

Hun tror også det er lurt å være bevisst på hvordan du fremstiller deg selv i en slik annonse, og ikke minst hvordan du formidler det.

– Bildet vi lastet opp gjenspeilte oss som par, og i tillegg skrev jeg med en positiv tone, sier Hommelsgård.

Les også: Lei av å leie? Slik sniker du deg inn på boligmarkedet

God standard

Leiligheten de nå holder på å møblere er på 57 kvadratmeter og har to balkonger - én på hver side av leiligheten.

– Og så har vi denne, da, sier Hommelsgård og lukker opp dørene til den franske balkongen i stua.

– Den vil nok bli mye brukt når sommeren kommer. Da kan vi spise middag i friluft, sier hun og smiler.

På gulvene er det parkett, badet er flislagt og kjøkkenet ser ut som det er splitter nytt. Leieprisen er de også fornøyd med. I annonsen sin hadde de skrevet at de så etter noe til under 11.000 kroner. Leiligheten de endte opp med koster dem 11.500 kroner, inkludert oppvarming og tv-signaler. Ikke så langt unna målet, altså.

Burde du eie eller leie? Sjekk hva som lønner seg for deg med vår smarte eie eller leie-kalkulator.

– Det er en investering

Hommelsgård betalte 500 kroner for å få lagt ut annonsen sin på Finn. De pengene angrer de ikke på at de brukte.

– Det kostet 500 kroner, men det er en investering. Skal du ha leilighet må du nesten gjøre det på denne måten, sier Hommelsgård.

Hun tror det finnes mange flere leieboliger på markedet enn de du finner hvis du søker på de forskjellige nettstedene.

– Jeg tror mange utleiere velger ikke å legge ut annonse fordi de vil slippe alle telefonene, sier hun.

Utsikten fra 7. etasje på Majorstua er det lite å utsette på. (Foto: Gaute Beckett Holmslet)

Utsikten fra 7. etasje på Majorstua er det lite å utsette på. (Foto: Gaute Beckett Holmslet)

Fornøyd med leien

Om leiligheten er et kupp rent prismessig tør hun ikke å konkludere med. Utleieren ønsket egentlig mer for leiligheten, men den endelige prisen er de nye leietakerne fornøyd med.

Vi sendte opplysninger om boligen, som beliggenhet, standard og størrelse, til Utleiemegleren. De fører statistikk over boligprisene i de større norske byene og områdene, basert på boligene de selv formidler.

De mener paret har truffet omtrent på markedspris.

– Basert på informasjonen, vil jeg anslå markedsleien til cirka 11.500 til 12.000 per måned, skriver megler Ragnhild A. Idebøen ved Utleiemegleren Majorstuen i en epost til DinSide.

Drømmeleiligheten

Merethe Hommelsgård er uansett fornøyd med hvordan boligjakten endte.

– Jeg har inntrykk av at det er en litt over middels god avtale. Kjæresten min sa at dette er tett opp mot drømmeleiligheten. Selv liker jeg beliggenheten og at det er lyst og fint, sier Hommelgård.

– Det er peis, heis og to balkonger. Og på kvelden får vi kveldssol, konstaterer hun fornøyd.

Personvernpolicy