Lysende børsdag for REC – fall for Norwegian

LITEN NEDTUR: Konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian, her under kvartalspresentasjonen nylig, kan glede seg om stor framgang på børsen hittil i år – til tross for at selskapet falt torsdag. (Foto: NTB scanpix)
LITEN NEDTUR: Konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian, her under kvartalspresentasjonen nylig, kan glede seg om stor framgang på børsen hittil i år – til tross for at selskapet falt torsdag. (Foto: NTB scanpix)

Solenergiselskapet REC ble dagens vinner på Oslo Børs torsdag, mens flyselskapet Norwegian fortsatte fallet. Hovedindeksen endte på 475,88 poeng, ned 0,25 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av indeksens aksjer hadde 26 oppgang, mens 22 hadde nedgang. Sju selskaper endte handelsdagen der de startet.

Statoil var, som de fleste dager, den mest omsatte aksjen. Kursen endte 0,71 prosent lavere enn ved åpning. Nedover gikk det også for Seadrill (-1,31), Aker Solutions (-1,42), Telenor (-0,79) og Royal Caribbean Cruises (-0,20). Motsatt vei trakk blant andre DNB (+0,34), Yara (+0,22) og Subsea 7 (+0,71).

Turbulens for Norwegian

Taperen torsdag ble Norwegian, som har hatt en turbulent uke, med oppgang tirsdag og nedgang onsdag. På ukas nest siste børsdag falt selskapet 3,80 prosent. Hittil i år har oppgangen vært nærmere 60 prosent.

Solenergiselskapet REC kom best ut av torsdagen, med en kursøkning på 7,95 prosent. Selskapet gikk rett til værs allerede onsdag, etter at en rapport påpekte en prisvekst som oppfattes som positiv for hele solindustrien, skriver E24. På en uke har selskapet økt drøyt 35 prosent i verdi. Hvis en ser på utviklingen det siste året, har verdien imidlertid falt nær 60 prosent.

Olje opp

Oljeprisene var på vei oppover torsdag ettermiddag. Et fat nordsjøolje kostet 111,06 dollar, mens amerikansk lettolje lå på 91,41 dollar fatet.

Utviklingen ved de toneangivende børsene på kontinentet gikk i motsatt retning av Oslo Børs. CAC 40-indeksen i Paris steg 0,52 prosent, mens FTSE 100-indeksen i London og DAX-indeksen i Frankfurt steg henholdsvis 0,30 og 0,22 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden