Slik bor de rikeste i Norge

BOLIGDRØM: I Bloksbergveien på Husøy/Tønsberg ligger denne villaen med svømmebasseng, tennisbane, egen brygge og storslagen utsikt. Prisantydning 28 millioner kroner. © FOTO: Z-Eiendom
BOLIGDRØM: I Bloksbergveien på Husøy/Tønsberg ligger denne villaen med svømmebasseng, tennisbane, egen brygge og storslagen utsikt. Prisantydning 28 millioner kroner. © FOTO: Z-Eiendom
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dra til Bloksberg for en luksus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi fikk et nytt prishopp i boligmarkedet i januar. Nå er prisene 8,5 prosent høyere enn for samme måned i fjor. Statistikken fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) viser at boligprisene går opp for samtlige boligtyper.

Og det er prisene på eneboliger som økte mest forrige måned.

- Januar måned overrasket på flere måter. Prisoppgangen var formidabel, med et nivå som ligger 4,9 prosent over gjennomsnittet i fjor. Fortsetter dette tempoet, hvilket er ganske så usannsynlig, vil vi oppleve tosifret vekst for året som helhet, sier sjeføkonom Jan L. Andreassen i Eika-gruppen til klikk.no.

Han er overrasket over å se prisoppgang i hele landet, men understreker at det ikke er opplagt at hele markedet går i takt.

- Når boligprisene går oppover, er det naturlig at omsetningen i luksussegmentet også blir bedre, men det ser ut til å gå tregere i dette segmentet enn det gjør for mer normale boliger, forklarer han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Se Norges dyreste boligannonse

GOD BELIGGENHET: I flotte omgivelser på Husøy/Tønsberg har du panoramautsikt mot Bolærne, Jeløya Fuglehuk, Torgersøya og Østfold.

GOD BELIGGENHET: I flotte omgivelser på Husøy/Tønsberg har du panoramautsikt mot Bolærne, Jeløya Fuglehuk, Torgersøya og Østfold. © FOTO: Z-Eiendom

Flere luksusboliger

Tall fra Finn.no viser at det har dukket opp flere kostbare eiendommer den siste tiden.

Hittil i år (fra 1. januar til 24. februar) har det blitt lagt ut 15 boliger med prisantydning på 20 millioner kroner eller mer, mot 12 boliger i tilsvarende kategori i samme periode i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det kan se ut som om rikingene ønsker å veksle inn større eiendommer i noe mindre og lettstelt, og heller bruke pengene på noe annet, sier Andreassen.

Blant de mange storslåtte eiendommene viser vi frem dette huset på Husøy/Tønsberg med panoramautsikt mot Bolærne, Jeløya Fuglehuk, Torgersøya og Østfold.

Det er Tore Solberg i Z-Eiendom som er megler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eneboligen ble oppført i 1953/2002, og er modernisert/ombygget i 2006. Det er 2 doble garasjer, sidebygning og anneks.10 soverom, egen brygge, badebasseng og tennisbane. I sum gir altså dette en prisantydning på 28 millioner kroner.

Les også: Ambassadørbolig på tilbud

USJENERT: Eiendommen ligger i et rolig og landlig område med naturstier, parkanlegg og strand rett nedenfor eiendommen.

USJENERT: Eiendommen ligger i et rolig og landlig område med naturstier, parkanlegg og strand rett nedenfor eiendommen. © FOTO: Z-Eiendom

TENNIS: Livet på solsidan består blant annet av å klaske tennis.

TENNIS: Livet på solsidan består blant annet av å klaske tennis. Utsikten her er heller ikke dårlig. © FOTO: Z-Eiendom

Den dyreste boligen noen sinne på FINN ligger nå ute til salgs med en prisantydning på 110 millioner kroner.

Dette er ambassadørboligen for Canada de siste seksti årene og omtales som et enestående stykke norsk arkitektur fra 1916. Eiendommen ligger majestetisk og fritt på Bygdøy, omkranset av et parkanlegg. Her finner du hovedhus (1 237 kvm), portnerbolig (260 kvm) og en tomt på 15 950 kvadratmeter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

KOSTBART: Denne boligen er den dyreste til salgs noensinne på Finn.no og ligger nå til salgs med en prislapp på 110 millioner kroner.

KOSTBART: Denne boligen er den dyreste til salgs noensinne på Finn.no og ligger nå til salgs med en prislapp på 110 millioner kroner. © FOTO: Skjermdump/Finn.no

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boliger som oser av luksus får for øvrig mange sidevisninger på nett.

- Vi ser ofte at kostbare objekter med luksuspreg får mange klikk. Folk liker kanskje å drømme seg bort litt, eller titter av ren nysgjerrighet, forklarer PR-sjef Lene Kallum i Finn.no til klikk.no

Selv om prisene stiger kraftig, avviser sjeføkonom Jan Andreassen bobletendenser i boligmarkedet. Slik forklarer han hvorfor:

EGEN ODDE: Ved innseilingen til Halsbukta på Nesøya ligger denne eiendommen. Med stor solrik tomt på 4,6 mål, pluss en strandlinje på 174 meter, blir prisantydningen 37 millioner kroner.

EGEN ODDE: Ved innseilingen til Halsbukta på Nesøya ligger denne eiendommen. Med stor solrik tomt på 4,6 mål, pluss en strandlinje på 174 meter, blir prisantydningen 37 millioner kroner. © FOTO: Skjermdump/Finn.no

- Det er noe merkelig med den norske boligdebatten hvor nullvekst ofte brukes som referansepunkt. Mer fornuftig er det å regne med at boligprisene i et normalår bør stige med 2-3 prosent, slik at boligverdier holder samme takt som lønns-, pris- og kostnadsutviklingen i samfunnet for øvrig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Et år med nullvekst vil i virkeligheten være år med reell prisnedgang. Jeg ser for meg at boligprisveksten i år blir på rundt 7,5 prosent.

BOLETTE BRYGGE: Unik penthouse på 300 kvm over to plan i toppetasjene på Tjuvholmen med innvendig heis. Leiligheten har terrassearealer på 100 kvadratmeter og prisantydningen er på 37 millioner kroner.

BOLETTE BRYGGE: Unik penthouse på 300 kvm over to plan i toppetasjene på Tjuvholmen med innvendig heis. Leiligheten har terrassearealer på 100 kvadratmeter og prisantydningen er på 37 millioner kroner. © FOTO: Skjermdump/Finn.no

I morgen fredag 1. mars klokken 11.00 legger Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) frem tall for februar.

Les også:

Her finner du Norges dyreste boligstrøk

Slik rengjør du glasset i stekeovnen

På jakt etter nye interiørideer? Du finner dem i inspirasjonsguiden