Ica har ingen plan B

Samarbeidet mellom Ica og Norgesgruppen ble denne uken stanset. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Samarbeidet mellom Ica og Norgesgruppen ble denne uken stanset. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Ica sier kjeden trolig må stenge dørene hvis selskapet ikke får viljen sin, skriver Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går varslet Konkurransetilsynet at det midlertidig vil stanse den planlagte innkjøpsavtalen mellom Norgesgruppen og Ica.

Ica-sjef Thorbjørn Theie sier Ica ikke har noen alternativer og at blir kroken på døren hvis Ica ikke får lov til å kjøpe varer av NorgesGruppen.

- Ica kan ikke fortsette å tape en milliard kroner i året i Norge. I praksis har Ica sponset norske kunder med en milliard hvert år, sier Theie til DN.

Les også: Tilsyn stanser Icas avtale med NorgesGruppen

- Eneste alternativHan sier de har vært så optimistiske at de ikke har noe alternativ.- Det finnes ingen plan B. Avtalen med NorgesGruppen er vårt eneste alternativ for å fortsette i det norske markedet, sier Theie til DN.

Han sier Ica allerede har sagt opp en rekke medarbeidere, inngått avtaler om sluttpakker, reforhandlet avtaler med leverandører og forhandlet fram nye avtaler. Dette arbeidet vil fortsette, varsler Theie. Han sier de vil kjempe imot beslutningen til Konkurransetilsynet alt de kan.

Konkurransetilsynet har gitt partene frist til 8. mars med å uttale seg og varsler at et endelig vedtak i saken er ventet til høsten.

Fortsetter samarbeidetIca og NorgesGruppen fortsetter imidlertid samarbeidet selv om Konkurransetilsynet ønsker å stanse avtalen midlertidig.

– Vi har ikke et sekund å miste. Vi har fått et varsel og tar det til etterretning, men jobber som før for å få avtalen på plass, sier Theie til Aftenposten.

Forbrukerrådet og dagligvareleverandører uttrykte glede da det tirsdag ble kjent at Konkurransetilsynet midlertidig stanser samarbeidsavtalen mellom Ica og NorgesGruppen.

Avtalen går ut på at NorgesGruppen overtar en stor del av innkjøp og distribusjon av varer på vegne av Ica. Begge partene mener avtalen er lovlig.

Les også: Fryktet at Rema ville gå konkurs

Tilsynet stanser Ica og Norgesgruppen

Lettet over ICA-avtalestans

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden